Ankara'ya sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldı

Ankara'ya sevk edilen 56 kişiden 44'ü savcılık, 12'si ise tutuklama talebiyle sevk edildikleri hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

Ankara'ya sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldı
Ankara'ya sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldı
GİRİŞ 11.04.2013 07:42 GÜNCELLEME 12.04.2013 10:32

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talimatıyla Zonguldak'ta gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen 56 kişiden 44'ü savcılık, 12'si ise tutuklama talebiyle sevk edildikleri hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

Savcılık sorgusunda, şüphelilerden E.D'ye, Şemsi Denizer cinayetinde "azmettirici olduğu" yönündeki iddiaların da sorulduğu bildirildi.

Ankara'ya getirilen 56 şüphelinin ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın da arasında bulunduğu TMK'nın 10. maddesiyle yetkili savcılarca alındı.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Salih Demir ile 12 şüpheli, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi hakimce sorgulanan şüphelilerin tamamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakim, savcılığın, eski Zonguldak Jandarma Alay Komutanı emekli Kıdemli Albay H.T.A'nın da arasında yer aldığı 21 zanlı hakkında istediği adli kontrol şartını ise reddetti.

Savcılıkça doğrudan serbest bırakılan zanlılar arasında Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir de yer aldı. 

Zanlılardan 12'sine getirilen adli kontrol şartının, yurt dışı yasağı ve her hafta imza atma şeklinde uygulanacağı belirtildi.

 

-Şemsi Denizer cinayeti de soruldu-

 

Savcılık sorgusunda, şüphelilerden bir şirketin yönetim kurulu üyesi E.D'ye, Zonguldak'ta 1999'da öldürülen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer cinayetinin ''azmettiricisi olduğu'' yönündeki iddiaların da sorulduğu kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak