Çalışma Bakanlığı'nda 'peynir ve zeytinli' protesto

Türkiye İşçi Dernekleri Platformu üyesi bir grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan toplantıya kendilerinin davet edilmemesini protesto etti.

Çalışma Bakanlığı'nda 'peynir ve zeytinli' protesto
Çalışma Bakanlığı'nda 'peynir ve zeytinli' protesto
GİRİŞ 12.04.2013 17:30 GÜNCELLEME 12.04.2013 17:30

 Bakanlık önüne siyah çelenk bırakan grup, Bakan Çelik'in asgari ücret yorumuna karşılık eylemcilere peynir, zeytin dağıttı.

Bakanlık önünde toplanan grup, 'Taşerona hayır, kamu ile sözleşmeye evet' pankartı açtı. Grup adına konuşan Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru, "Asıl muhatabı taşeron işçi dernekleri olması gereken toplantıda sosyal taraf olarak sadece işçi sendikaları konfederasyonlarının işveren sendikaları konfederasyonunun davet edilmesi ve bizlerin davet edilmemesini kabul etmiyoruz." dedi.

Taşeron işçilerin hakkını savunacak kişilerin kendileri olduğunu söyleyen kuru, taşeron işçilerin sorunlarının yıllık izin ve mesai saatinden ibaret olmadığını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı. Grup daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in asgari ücret yorumuna atıfta bulunup, eylemciler ile basın mensuplarına zeytin ve peynir dağıttı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu