Pedallar kardeşlik için dönüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf'te bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Bisiklet Turnuvasında bisiklete binerek yarışı başlattı.

Pedallar kardeşlik için dönüyor
Pedallar kardeşlik için dönüyor
GİRİŞ 14.04.2013 13:54 GÜNCELLEME 14.04.2013 13:56

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mehmet Şimşek, bugün Uluslararası Bisiklet Turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Bakan Şimşek, Batman'a yatırım için de yoğun bir ilginin olduğunu kaydetti.

Maliye Bakan Şimşek, bisiklete binerek yarışı başlattı.

TENİS TURNUVASI DA YAPILACAK

Yarış öncesi NTV'nin sorularını yanıtlayan Maliye Bakan Şimşek, bu yıl ikincisi yapılan yarışa, katılımın bir önceki yıla kıyasla 2'ye katlandığını söyledi. Bakan Şimşek açıklamalarının devamında "Bu yıl 80 civarında katılımcı var. Yurtdışından da katılımcılar burada. Belçika 1'incisi, aynı zamanda dünya 4'üncüsü yarışçı da bugün burada. Bölgedeki havanın olumluya dönmesi katılımcı sayısını artırıyor. Ek organizasyon da yapacağız. Bölgenin algısını değiştirmeye çalışıyoruz. Bu da huzur ortamı, güvenle, istikrarla olur. Gelecek sene burada Balkan Şampiyonası'nı yapmayı düşünüyoruz. Yine uluslararası bir tenis turnuvası düşünüyoruz. Artık buralar sadece işsizlikle şiddetle gündeme gelmesin" dedi.

110 ŞİRKET BAŞVURDU

Bakan Şimşek, yatırım havasının da giderek olumluya döndüğünü kaydederek, 110 şirketin yatırım için başvuruda bulunduğunu, Batman OSB'de yer kalmadığını kaydetti.

HİÇ BİSİKLETİM OLMADI

Bakan Şimşek, yarışta iddialı olmadığını da ifade ederek "Çocukluğumda hiç bisikletim yoktu. Hiç bisikletim olmadı" şeklinde konuştu. Bakan Şimşek, belediyenin kent genelinde bisiklet yollarının yapmasının da önemine vurgu yaptı.

Konu ile ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da barış ve kardeşlik rüzgarları eserken,Hasankeyf'te bisiklet şenliği bu bahar havasına ayrı bir renk katacak" denildi.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi