Balyoz hakiminden avukatlara gönderme

Kadıköy'deki Mc Donalds Kozyatağı Şubesi girişine 4 Nisan 2008'de bırakılan bombaya ilişkin 2 sanığın yargılandığı dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Balyoz hakiminden avukatlara gönderme
Balyoz hakiminden avukatlara gönderme
GİRİŞ 15.04.2013 15:25 GÜNCELLEME 15.04.2013 15:35

Duruşmaya, Balyoz davasına da bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ile tutuklu sanık Tekin Tangün'ün avukatı Adil Güreşçi arasındaki diyalog damgasını vurdu.

AVUKATTAN YENİ RAPOR TALEBİ

Mc Donalds'a bomba atıldığında müvekkili Tekin Tangün'ün şehir dışında olduğunu belirten avukat Adil Güreşçi, "Ancak celse arasında atanan polis bilirkişilerin düzenlediği raporda, müvekkilimle irtibatlandırılmak istenen telefon ile bomba düzeneğindeki telefon arasında görüşme olduğu söyleniyor. TİB kayıtlarında ise bu iki telefon arasında arama kaydı olmadığı belirtiliyor. Raporlar arasındaki çelişkinin Adli Tıp'tan ya da bir üniversiteden alınan raporla giderilmesini istiyoruz" dedi.

BAŞKANLA AVUKATIN İLGİNÇ DİYALOĞU

Alınacak yeni raporun mahkemenin sadece iki ayını alacağını dile getiren Adil Güreşçi duruşmanın geçen hafta Perşembe günü görülmesine dikkat çekerek, "Hep 6 ay atardınız duruşmayı, şimdi sadece 3 gün ileri atıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, Güreşçi'ye "Uzun yargılamaları eleştirmiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Kısa süreli dava günleri uygulamalarının sadece kendilerine işlediğini iddia eden Avukat Güreşçi, müvekkilinin 36 yıl ile yargılandığını ve davada uzun celse aralarının olmasının sıkıntı olmayacağını söyledi.

BAŞKAN : GENEL OLARAK SÖYLÜYORUM

Ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise, "Sizle alakalı değil, genel olarak söylemek istiyorum. Biz bu ülkede uzun yargılama var, diye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne koşanların, dava karar aşamasına geldiğinde uzatmak için yaptıklarına şaşırıyoruz" dedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, Avukat Adil Güreşçi'nin yeni rapor alınması yönündeki talebini de reddetti.

Duruşma 9 Mayıs'a ertelendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler