Gazeteci arkadaşlarından Kadumi için eylem

Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye'de 240 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı.

Gazeteci arkadaşlarından Kadumi için eylem
Gazeteci arkadaşlarından Kadumi için eylem
GİRİŞ 16.04.2013 22:32 GÜNCELLEME 16.04.2013 22:32

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye'ye giden ve 240 gündür kendisinden haber alınamayan Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı. Eyleme, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, Haber-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Erdem Başçı ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, “Söylenecek çok şey var ama benim sesimi duyan yok. 240 gündür ne hükümetten, ne muhalefetten ne de Suriye'den bize bir bilgi verilmedi. Herkes eşime öldü muamelesi yapıyor. Öldü ise cenazesini getirin göreyim. Hiç bilginiz olmadan bir insan için öldü demek bu kadar mı kolay. Ben nasıl inanırım eşimin öldüğüne görmeden. Ben eşimin yaşadığına inanıyorum. Artık bizi duyun, 240 gündür 15-20 kişi Suriye Bashar'ı bize geri ver diye bağırıyoruz. Eşim hakkında bir bilgi istiyorum çok mu?” dedi.

Haber-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Erdem Başçı ise, “Bashar'dan haber alamadığımız 240. gün. 240 gündür buradayız. Haykırıyoruz Suriye Bashar'ı bize geri ver diye, bu sesimize henüz bir yanıt alamadık. Kendi meslektaşlarımızdan da kulağımıza geliyor. Bashar öldü bu eylemi niye yapıyorsunuz diye. Biz Bashar'dan hala haber alamadık, siz birilerinden bir şeyler mi duydunuz da böyle diyorsunuz. Biz arkadaşımızın yaşadığına inanıyoruz. Burada eşinden haber bekleyen bir kadın var. Burada babasından haber bekleyen çocuklar var. Burada meslektaşından haber bekleyen gazeteciler var. Biz sözün bittiği yerdeyiz. Bizi duyun, görün ve artık konuşun, sadece küçük bir haber bekliyoruz. Arkadaşımız yaşıyor mu yaşamıyor mu? Çok şey mi istiyoruz” diye konuştu.

Gelecek hafta Bashar Kadumi için Suriye Konsolosluğu önünde gün boyu sürecek eylem yapacaklarını söyleyen gazeteciler, tüm meslektaşlarını eyleme davet etti."Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, daha sonra dağıldı.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri