W harfi artık 7 yıl aradan sonra serbest

Ardahan'da tehlikeli bulunan "W" harfinin kullanımı, 7 yıl sonra serbest kaldı.

W harfi artık 7 yıl aradan sonra serbest
W harfi artık 7 yıl aradan sonra serbest
GİRİŞ 19.04.2013 11:50 GÜNCELLEME 19.04.2013 11:50

DTP'nin "Newroz Şölenine Davet" başlıklı ilanı 18 Mart 2006'da Kuzeydoğu Anadolu Gazetesinde yayımlandı. İlanda "Newroz, savaşa karşı kutsal bir barışı, şovenizme ve milliyetçiliğe karşı kardeşliği, baskı ve inkara karşı, emeği savunanların bayramıdır. Dili, dini farklı olsa da Newroz senin de bayramındır" ifadeleri yer aldı.

Ancak "Newroz" kelimesindeki "W" harfi savcılık tarafından "sakıncalı" bulununca aynı gün basılan 261 gazete polis tarafından matbaadan alındı.

O GAZETELER 7 YIL SONRA TESLİM EDİLDİ

Gazeteler aradan 7 yıl geçtikten sonra gazete sahibi Selmi Yılmaz'a yine polis tarafından tutanakla teslim edildi. Kuzey Doğu Anadolu gazetesi sahibi Selmi Yılmaz, polislerin tekrar matbaaya geldiklerinde endişelendiğini söyleyerek "7 yıl önce polisler matbaaya gelerek gazete dağıtılmamasını söylediler. Matbaada bulundan gazetelere de alarak götürdüler. İlanda kullandığımız bir "W" harfi tehlikeli bulundu. Yıllardır süren bu davayı ben bile unutmuştum. Ama önceki gün yine polisler geldi ve gazeteleri bana tutanakla verdiler. Barış süreci ile birlikte "W" harfi özgürlüğe biz de gazetelerimize kavuştuk" diye konuştu. Selmi Yılmaz daha sonraki sayıların içine toplanan gazeteyi koyarak okuyucularına gönderdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'