Dolandırıcılara 2 bin polisle baskın!

Adana Emniyet Müdürlüğünce PKK tehdidiyle vatandaşları korkutup dolandıran şahıslara yönelik olarak 8 il, 11 ilçede 66 adrese, 2 bin polisle eş zamanlı yapılan operasyonda biri kadın 44 kişi yakalandı.

Dolandırıcılara 2 bin polisle baskın!
Dolandırıcılara 2 bin polisle baskın!
GİRİŞ 19.04.2013 12:44 GÜNCELLEME 19.04.2013 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yakalanan şahısların birinin üzerinde bir kadını PKK tehdidiyle dolandırırken çekilmiş görüntü ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ülke genelinde vatandaşları telefonla arayarak kendilerini savcı, polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtıp, "Kimlik bilgileriniz veya banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiştir, bu şahısların yakalanması için hesabınızdaki parayı, size vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekir” diyerek dolandırıcılık yapan şahısları teknik ve fiziki takibe aldı.

Bu yöntemle dolandırıcılık yapan şüpheli şahısların organize bir şekilde faaliyette bulundukları, suç çetesi oluşturarak nitelikli yağma yaptıkları tespit edildi. Çetenin yöneticiliğini ise A.T., İ.T., O.A.B., İ.A isimli şahısların yaptığı belirlendi. 16 Nisan günü şafak vakti Adana, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Manisa, Samsun ve Osmaniye illerinin de bulunduğu 8 il ve 11 ilçede toplam 66 adrese 2 bin polisle yapılan eş zamanlı operasyonda 44 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 2 av tüfeği, 50 gram uyuşturucu 26 hard disk, 2 harici hard disk, 67 cep telefonu, 75 sim kart, 30 sim kart çatısı, 11 bilgisayar, 5 dizüstü bilgisayar, 48 banka kartı, 23 taşınabilir bellek, 4 hafıza kartı, çok sayıda çeşitli bankalara ve PTT şubelerine ait dekontlar, çok sayıda farklı şahıslara ait nüfus cüzdan fotokopileri, 20 CD ve çok sayıda tapu ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslar 4 gün boyunca emniyette sorgulandı. Ayrıca dolandırıcılık paraları ile satın aldıkları tespit edilen bir otomobile ve 2 bin 750 lira paraya da el konuldu.

Yapılan operasyonla 5 bin vatandaşın dolandırılmasına ve vatandaşların telefondaki dolandırıcılara inanarak yaklaşık 3 milyon lira dolandırıcıların eline geçmesine engel olundu.

Ele geçirilen bir taşınabilir bellekte ise bir dolandırıcının telefonla PKK tehdidiyle bir kadını nasıl dolandırdığını gösteren görüntü ortaya çıktı. Görüntüde, atlet ve şort ile kanepede uzanan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp başka bir telefondan da telsiz sesi vererek PKK tehdidiyle kadını dolandırmaya çalışıyor. Dolandırıcıyı ise başka bir arkadaşı cep telefoni ile görüntülüyor.

Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, Adana Emniyet Müdürlüğü, vatandaşı bir kez daha uyararak şu ikazlarda bulundu:

"Halkımıza bir kere daha hatırlatmak isteriz ki, devletin hiçbir görevlisi suçluları yakalamak veya terör örgütüne operasyon yapmak için sizlerden para, kontör veya ziynet eşyası talebinde bulunmaz. Bu şekilde telefonla aranan vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmadan serinkanlı bir şekilde telefonu kapatıp hemen ardından 155 Polis İmdat hattını aramaları, dolandırıcıların oyununu bozacak en basit ve kolay çözüm yoludur. Ayrıca tanımadığınız hiç kimseye para yatırtmak için hesap numaranızı ve banka kartlarınızı vermeyiniz. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği teşkilatımız için çok önemlidir. Unutmayın, hesabınız dolandırıcılar tarafından kullanılıp şüpheli konumuna düşebilirsiniz."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    şu banka ve gsm şirketlerine de bir el atsanız. asıl baskını onlar hak ediyor, resmi yollarla, o dolandırıcılardan daha fazla para dolandırıyorlar, elimiz kolumuz bağlı kalıyor,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi