İşadamı Galip Öztürk tahliye edildi

İş adamı Galip Öztürk 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Öztürk ile birlikte 2 tutuklu sanık, ‘haklarındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması' gerekçeleriyle tahliye edildi.

İşadamı Galip Öztürk tahliye edildi
İşadamı Galip Öztürk tahliye edildi
GİRİŞ 19.04.2013 15:07 GÜNCELLEME 20.04.2013 00:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 9. duruşmaya, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel ile 30 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada davaya ilişkin kararın açıklanacağı belirtilerek, sanıklara son sözleri soruldu.

Galip Öztürk, "Ben bu ülkeye hizmet eden biriyim. Bu ülkeye kendimi adamış, eğitime ve inanca yatırım yapan, kazandığı paraları zevki için yurt dışında yemeyen bir insanım. Takdiri yüce heyetinize bırakıyorum. Beni yatırmayın, milletin hizmetini yaptırın" dedi.

Sanık Öztürk, beraatini talep etti.

Son sözleri sorulan diğer sanıklar da beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkemenin ceza ve tahliye kararı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" ve diğer suçlardan yargılanan iş adamı Galip Öztürk'ü toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, bu sanıkla ilgili "yargıyı etkilemeye teşebbüs etmek" suçundan verdiği 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını ise Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 231. maddesi gereğince, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı.

Tutuklu olarak, "çıkar amaçlı suç örgütü yönetmek" ve diğer suçlardan yargılanan sanıklar Cengiz Kaya ve Erdem Yücel'in, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmeden heyet, bu sanıklara "yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan verdiği 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasını da 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bıraktı.

TAHLİYESİNİ DE KARARLAŞTIRDI

Mahkeme heyeti, 4 yıl 2 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası öngördüğü bu tutuklu sanıkların, "delillerin toplanması" ve "tutuklama sebepleri ile şartlarının devam etmemesi"ni göz önüne alarak, tahliyesini de kararlaştırdı.

Eski Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Ali Rıza Tekin'in, "irtikap" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmeden heyet, 10 sanığın da "çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak", "suç örgütüne yardım etmek", "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" gibi suçlardan 10 ay ile 8 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı. Bu sanıkların işledikleri bazı suçlarla ilgili verilen kimi ceza hükümlerinin açıklanması da 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakıldı.

Tüm suçlardan beraat

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, çeşitli suçlardan yargılanan eski milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın, Mustafa Baş ve Tarık Cengiz ile eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkerim Emek'in de aralarında bulunduğu 46 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi.

10 sanık hakkında, 10 ay ile 1 yıl 8 ay arasında verilen hapis cezası hükümlerinin açıklanması ise 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakıldı.

KAYNAK: AA, CİHAN
YORUMLAR 8
  • ersin 11 yıl önce Şikayet Et
    vay be. demedi demeyin; 6 aya kalmaz tekrar içeridedir. yok içeri alınmazsa bilin ki sağlam bir şeyler dönmüştür...
    Cevapla
  • melih ce 11 yıl önce Şikayet Et
    qwe. galip öztürkü tanımak isteyen borsadaki hisselerine baksın yeterli olur metro avgyo vangıda nasıl spekülatif hareketler var grafiğine işlem hacimlerine kap a bırakılan bildirimlere ve yapılan vurgunlara milliyetçilik küçük yatırımcının parasına göz dikmek değildir. şeffaf yönetim ve küçükde olsa yatırıcının hakkını gözetlemek korumaktır
    Cevapla
  • cemmil 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nasıl Oluyor. Hem suçlu bulunuyor 11 yıl alıyor hem de serbest kalıyor .Acaba ülkede suçlar bir hamla de yıkanabiliyor mu evet işte bu dava onun işareti acaba ülkede suçlu yatanları da mı bu mahkemeye sevk ettirsek en iyisi dilekçe verip tekrar bu mahkeme tarafından yargılanmak istesinler en doğal hakları...
    Cevapla
  • rat 11 yıl önce Şikayet Et
    adaletmi. galip beyin hisselerinden dolayı 300 bin tl zarardayım nerde adalet adam içede biz zararda
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    GALİP ÖZTÜRK ERİMİŞ İNSAN. istanbulu şer odaklardan o koruyormuş, ekonomideki düzelmeleri gizliden o yapmış hatta barış süreci bu mübarek zat sayesinde olmuş. yaaa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!