Peygamber sevgisi meydana sığmadı!

Bergama'da Peygamber Efendimiz (SAV)'mi anmaya gelen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na sığmadı.

Peygamber sevgisi meydana sığmadı!
Peygamber sevgisi meydana sığmadı!
GİRİŞ 20.04.2013 01:18 GÜNCELLEME 20.04.2013 01:18

İzmir'in Bergama İlçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum programında Saffet Yıldız ekibi sahne aldı. Soğuk havaya rağmen Yıldız'ın birbirinden güzel söylediği ilahileri dinlemeye gelenler meydanı doldurdu. Gecede Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in hayatını okuyan 2 bin 118 lise öğrencisi arasından yapılan sınav sonucu dereceye giren 63 kişiye tablet bilgisayar hediye edildi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede Dünya birincisi Haydar Kandemir'in Kur'an-ı Kerim okudu.

Programın açılış konuşmasını yapanı Dernek Başkanı Mehmet Tetik, soğuk havaya rağmen meydanı dolduran misafirlere teşekkür etti. Yarışma hakkında bilgi veren Tetik, "İlçemizde 2 bin 118 lise öğrencisi Efendimizin hayatını okudu. O'nun hayatını öğrendi. Bu öğrencilerimiz arasında sınav yapıldı. Dereceye girenlerden 63 öğrencimizle birlikte sınava katılan tüm öğrencilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu da, Efendimiz için soğuk havayı aldırış etmeden O'nu anmaya ve dinlemeye gelen katılımcılara teşekkür etti. Peygamberimizi okuyan ve O'nun hayatından sınav olan ardında derece alan tüm öğrencileri tebrik edip Peygamberimiz'in şefaatine nail olmaları temennisinde bulundu.

Konuşmalardan sonra Saffet Yıldız ve ekibi sahneye çıktı. Yıldız, okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile dinleyenleri mest etti. Yıldız'ın zaman zaman getirdiği salatı şeriflere halk da eşlik etti. Semazen gösterileriyle de renklenen gecenin sonunda sınavda dereceye giren 63 öğrenci sahneye davet edildi. Başarılı öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, İlçe Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper ve okul müdürleri tarafından verildi.

Program 63 öğrenci ile birlikte protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programa İlçe Milli Eğirim Müdürü İlyas Duman, İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Tetik, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."