Şehit annesi: 6 ay önce neden olmadı?

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Denizli'de geçen yıl kasım ayında Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın ailesini ziyaret etti.

Şehit annesi: 6 ay önce neden olmadı?
Şehit annesi: 6 ay önce neden olmadı?
GİRİŞ 20.04.2013 15:38 GÜNCELLEME 20.04.2013 15:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Heyet Başkan Vekili Avni Özgürel ile Fuat Keman, Fadime Özkan ve Hasan Karakaya, Pelitlibağ semtinde bulunan Şehit Vedat Avcı'nın ailesinin oturduğu eve giderek, şehit annesi Cemile Avcı ile görüştü.

Özgürel, şehitlerin, en çok annelerin yüreğini yaktığını, bu yangından daha büyük bir yangın olamayacağını söyledi.

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Cemile Avcı ise annelerin yüreğinin çok yandığını belirterek, ''Hergün ağlıyorum. Hiç televizyon izleyemiyorum. Asker görüntüsü görmek bile istemiyorum. Çözüm süreci 6 ay önce neden olmadı, böyle bir şey olsaydı keşke. Sürekli, 'Keşke 6 ay önce olsaydı da benim yavrum o göreve gitmeseydi' diyorum. İnşallah anneler ağlamasın'' diye konuştu.

Şehidin akrabalarından Remzi Elver de geride birçok delikanlının olduğunu, bu sorunun çözülmesini umduklarını belirtti.

Artık şehit cenazesi istemediklerini ifade eden Elver, ''Tek temennimiz, süreç olumlu şekilde sonuçlansın. Değerlerimizi kaybetmeden, vatanın bütünlüğüne zarar vermeden, gençlerin kaybolmasını bir an önce engelleyecek çözümlerin bulunmasını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Anne Cemile Avcı, daha sonra heyettekilere, şehit oğlunun odasında hazırladığı özel bölümü gösterdi.

Oğlunun askeri kıyafetleri, takdir belgeleri ile kişisel eşyalarının bulunduğu vitrinin önünde heyet üyeleri ile sohbet eden Avcı, oğlunun şehit olduğu sırada yanında bulunan ve tahrip olan cep telefonunu gösterdi.

Oğlunun, o dönem telefonu yeni aldığını belirten Avcı, taksitlerini halen ödediğini, hattı ise kendisinin kullandığını anlattı.

Heyetin ziyareti, basına kapalı devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Yusuf Cirit 10 yıl önce Şikayet Et
    Vur Kır Parçala! Diyenler.. Sizin çocuğunuz oraya gidip çarpıştı mı? Şehit varmı ailenizden?Yoksa başkasının çocukları üzerinden mi klavye kahramanlığı yapıyorsunuz. Peki madem böyle Vur,Kır,Parçala edebiyatı yapacaktınız da, şehit cenazeleri gelirken ve hatta o kadar askeri ihmaller zincirleri havalarda uçuşurken hükümete niye yükleniyordunuz? Niye o zaman olsun, şehit gelsin ama yeterki şu terör bitsin diye bir tavır sergilemediniz ya. siz güneydoğuya gittiniz mi? orada iki adım ötenizde başınıza ne geleceğini bilmeden hayatta kalmaya çalıştınız mı? bırakın başkasının evladının hayatı üzerinden siyaset yapmayı. bırakın klavyeden nutuklar atmayı. askerde iyi yere düşeyim diye torpil aramayan kaç kişi vardır? vatan bilgisayar başında kurtarılmıyor beyler.
    Cevapla
  • Veli Aga 10 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcı değil ? . Kim ne söylerse söylesin benim umrumda değil ...! Ben kendi bildiğim doğrudan şaşmam ; barış süreciymiş , ben bu söze gülerim pkk nefes alacak mekanını bırakmadı Özel HAERKAT'cı BABA YİĞİTLERİM , KOMANDOLAR biryandan POLİS bir yandan MİT' üstülerine KABUS gibi çöktü. ASLAN parçası güvenlik güçlerimizin her sınıfı.. ALLAH, Güvenlik güçlerimize zaval vermesin .
    Cevapla
  • Levent Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    cmsen senin tuzun kuru. internet üzerinden vatanı kurtarıyorsunuz siz anca. başka bir şeye de yaramazsınız.
    Cevapla
  • cmsen 10 yıl önce Şikayet Et
    toprak. uğruna ölen varsa vatandır. toprak satılarak,vatank azanılmadı.kendinize gelin, yahudilik etmeyin.
    Cevapla
  • ismet yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    vay anam vay,. Bizde senin gibi bu ülkede kan akmasın,analar ağlamasın ülkenin kaynakları çocuklarımızın geleceği için harcansın diye feryat ederken,ne gariptirki Bahçeli gibi MHP liler,Doğu perinçekli işçi partililer,bazı CHP liler analar ağlarsa ağlasın,ülkenin kaynakları önemli değil yeterki benim siyasi malzemem elmden alınmasın diye feryat ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi