Şehit anneleri, PKK'lı anneleriyle buluştu

Van'ın Erciş İlçesi'nde Tutuklu Hükümlü Aileler Derneği (TUHAD-DER) öncülüğünde şehit olan asker, polis aileleri ile PKK'lı yakınları bir araya geldi.

GİRİŞ 21.04.2013 16:42 GÜNCELLEME 21.04.2013 17:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çelebibağı Belediyesi Musa Anter Halk Toplantı Salonu'nda bir araya gelen aileler bir an önce barışın gelmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Çelebibağı Belediyesi Musa Anter Halk Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya çeşitli tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit olan asker, polis ve öldürülen PKK'lı aileleri ile çocukları askerde, dağda olan aileler katıldı. Toplantı öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye'de yıllardan bu yana süren çatışmalı ortamda binlerce gencin öldüğünü anlatan TUHAD-DER Erciş temsilcisi Fevzi Can, şöyle konuştu:

"Barış bu topraklarda savaşı yok etmekle yükümlüdür. Yıllardır bu topraklarda Kürtler asit kuyusuna atıldı, hemen yakınımızda Zilan Deresi'nde binlerce silahsız suçsuz masum Kürt göz göre göre katledildi. Birçok Kürt annesi evladının mezarını bile bilmiyor. Buna rağmen 'Biji aşiti', (Yaşasın barış) sloganı atıp bu savaşın durmasını istiyorlarsa bu annelerin elleri öpülür. Gün artık helalleşme günüdür. Barışın kırmızı çizgisi olmaz barışın sağlanması için herkes elini taşın altına koymalıdır."

"HERKES DUA ETSİN AKAN KAN DURSUN"

Tüm Türkiye'nin barış için dua etmesi gerektiğini belirten oğlu askerde bulunan anne Zülfinaz İş, şöyle konuştu:

"Akşam haberleri tereddütle izliyorum. Her sabah evlat acısı korkusu ile uyanıyorum. Bizler bunları yaşamayı hak etmiyoruz. Müslüman bir devletiz ve Peygamber Efendimizin doğduğu kutsal haftadayız. Bütün insanlık bu haftada dua etsin ki barış sağlansın. Akan kan dursun artık."

HAMURU BİRLİKTE YOĞURDULAR

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan asker, polis ve PKK'lı annelerinin toplantıdan bir gün önce hamurunu birlikte yoğurdukları pasta ve kekleri katılımcılara ikram edildi. Toplantıda annelerin bir birine gösterdikleri yakınlıkta dikkat çekti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Veli Aga 10 yıl önce Şikayet Et
    üç dört kadın toplamakla sanki türiyedeki şehit anaları buluşmuş gibi konuşuyorlar . bunlar hikaye nuri osmaniye ben bu söylentilerede görüntülerede aldanmam benim bir doğrum vardır . TÜRKİYE CUMHURİYETİ . olay bu kadar
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    akp liler gözünüz aydin. pkk terör örgütü degil özgürlük savascilariyimis ve akp lilerden seve seve istediklerini aliyorlarmis birde burda öyle yorumlaryazmisinizki kücük daglari siz yaratmisinizda büyük daglari evreni yaradan var unutmayin
    Cevapla
  • uğur aksu 10 yıl önce Şikayet Et
    PKK lı anneleri. İnce bir mana!Dün terörist anneleriydi.Bugün PKK lı anneleri.Yarın Özgürlük savaşçısı anneleri olmasınlar mı?Temkinli olmak lazım kelimeleri kullanırken?
    Cevapla
  • HAKAN HAKLI 10 yıl önce Şikayet Et
    jet ali.. belki şehit anneleri herşeyi öğrendi belkide anladı ateş mhp barut da pkk olduğunu veya ateşinde barutunda derin devlet olduğunu o yüzden yan yana gelmişler olamazmı.zaten bu süreç kimin ne olduğunu ortaya çıkartıyor tek tek sen hiç kafanı yorma
    Cevapla
  • HAKAN HAKLI 10 yıl önce Şikayet Et
    oğlu,kardeşi abisi,amcasının oğlu şehit olmuş aileler barış olsun diyor. ama pesküvitçiler olmasın diyor yahu siz kimsiniz tırnağınız incise annneee diye kaçıyorsunuz gelmiş burda neler söylüyosunuz ya hayret bişey.sanki bu ülke sadece sizin babanızın malı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...