Uzanlar Ürdün'de imparatorluk kurdu

Uzan Ailesi Ürdün'de dev şirketler kurarak adeta imparatorluklarını ilan etti.

Uzanlar Ürdün'de imparatorluk kurdu
Uzanlar Ürdün'de imparatorluk kurdu
GİRİŞ 22.04.2013 07:55 GÜNCELLEME 22.04.2013 08:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TMSF'nin, İmarbank operasyonun ardından yurt dışına yerleşen Uzan Ailesi'nin, resmi olarak teyit edilmese de Ürdün de oldukları biliniyordu. Libananco davası kapsamında, Uzan Ailesi'nin bu ülkedeki mal varlıkları da araştırıldı.

Yapılan araştırma sonucunda, Uzanlar'ın 'emanetçi' sistemi ile Ürdün'de büyük bir imparatorluk kurduğu saptandı. Yapılan araştırmalara göre, Uzan Ailesi'nin Ürdün'de, GSM operatörlüğü, çimento, inşaat, medya alanında dev şirketleri bulunuyor.

Temyizde sona gelindi

Öte yandan, merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan ve Türkiye aleyhine 10.1 milyar dolarlık tahkim davası açan Libananco şirketinin, temyiz başvurusunda sona gelindi. Ocak ayı içinde ABD'de yapılan sözlü savunmaların ardından, taraflar yazılı olarak mahkemeye ek savunma yaptı. Tahkim heyeti ise temyiz başvurusunu değerlendirmeye başladı. Kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR 12
  • mustafa mavi 10 yıl önce Şikayet Et
    adam hic degilse dini ticarete alet etmiyor. adam hic degilse dini ticarete alet etmiyor turkiyede ne adamlar var dini kullaniyor sonrada iscisinin sigrotasini eksik oduyor vergi kaciriyor. sahi ticaret helal di degilmi?
    Cevapla
  • hasan sadi oren 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi yaaa. herkes hortumcu diyor simdi uzana ,,,siz degilmiydiniz akp ye karsi bu genc partiye oy veren simdi hortumcu mu oldu... su bizim millete ne yapsan yaranamazsin 90 derece donekler ya
    Cevapla
  • tugay 11 yıl önce Şikayet Et
    MİT Ajanları. benim vergim ile maaşını alan MİT teşkilatı, yine benim vergimi hortumlayan bu yahudi kökenli dolandırıcıyı bulunduğu yerden kaldırıp yüce Türk adaleti önüne getirmiyor ?bir israil kadar olamıyormuyuz ? nerde gücümüz ?
    Cevapla
  • ali 11 yıl önce Şikayet Et
    yeter be. bu adamın ülkeme attığı tüm kazıkları ona oy verenlerden alacaksın aslında
    Cevapla
  • Yaşar BAŞKAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Pes . Abi adamdaki girişimcilik ruhuna bak. Yav beni deli gibi arıyorlar sessiz sessiz bir kenarda oturayım demiyor tekrar şirketler kuruyor. Adamı hiç sevmem fakat bu yönünü de kutlamak gerekir bence. Ha öbür tarafın hesabını nasıl olsa verecek oradan konuşmaya gerek yok. (Örnek alınması gerek bir girişimcilik)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası