PKK çekilirken TSK ne yapacak?

PKK'lıların çekilme güzergâhındaki 120 karakoldaki gözetleme kuleleri boşaltılacak. Baykuş, kedigözü ve yarasa adlı termal kameralar kapatılacak. Dinleme sadece istihbarat amaçlı olacak

PKK çekilirken TSK ne yapacak?
PKK çekilirken TSK ne yapacak?
GİRİŞ 25.04.2013 07:39 GÜNCELLEME 25.04.2013 09:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

PKK'nın sınırdışına çekilmesi sırasında olası bir karşılaşma ya da çatışmaya karşı alınacak tedbirler netleşti.

GÖZETLEME KULELERİ BOŞALTILACAK

Sabah gazetesinin haberine göre; olası saldırı ve provokasyon girişimleri, çatışma, sıcak temas ihtimaline karşı geri çekilmede güzergahtaki 120 karakolda birer koordinatör subay görev yapacak. Bu subaylar PKK'lıların geçişi sırasında birliklerin sevk ve idaresinden sorumlu olacak. Karakollara bağlı geçici üs bölgeleri, uzak emniyet timleri, gözetleme kuleleri ve pusu noktaları da bulunuyor. Karakol ve üs bölgelerinde gece çalışma özelliğine sahip "Baykuş", ay ışığında çalışan "Kedigözü" ve vücut ısısına duyarlı "Yarasa" adlı termal kameralar var.

HERONLAR UÇMAYACAK

Yasal bir düzenleme bulunmadığı için görüntü alınması halinde 'görev gereği' müdahale edilmesi şart olduğu için, PKK'lıların çekilmesi sırasında geçici üs bölgelerindeki timler, pusulama görevi yürüten özel birlikler ile yüksek ve hâkim tepelerdeki gözetleme kulelerinde görev alan güvenlik güçleri karakollara çekilecek. PKK'lıların geçişleri 01.00 ile sabaha karşı 04.00 arasında olacak. PKK'lılar, Türkiye'ye giriş yaptıkları ve "güvenli koridor" olarak gördükleri kendi geçiş güzergâhlarını kullanacak. İntikaller gece karanlığında araziyi bilen örgüt kuryeleri öncülüğünde yapılacak, gündüzleri ise yüksek kayalık bölgelerde beklenecek. Bu saatlerde Heron uçuşları olmayacak, termal kameralar çalışmayacak. Görüntü yada temas olmadığı için müdahale de yapılmayacak. Sadece sinyal uyarıcı sismik cihazlarla istihbarat amaçlı dinleme yapılacak. Subay ve komutanlar bağlı bulundukları ilin valisiyle koordinasyon halinde çalışacak. Valiler de İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile irtibat halinde olacak.

YORUMLAR 24
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    YORUMCU EFSANESİYDİ; GERÇEK OLDU !. TSK ya karşı yürütülen asimetrik harekat için uydurulan : " ateş hattımızdan pKK lılar geçerdi, komtanlarımız ateş ettirmezdi!" yalanı ; nihayet gerçek olmak üzere :( Mücadeledan kaçtığı için bükemediği bileği öpen bu tipler uzunca bir zaman ortalığa saçtıkları şeyleri de yalar artık!
    Cevapla
  • c_i_s_t_o 10 yıl önce Şikayet Et
    YAŞAR GÜRAKAN. seviniyoruz övünüyoruz. yakında geri çekilme gönünü kutlamaya başlayacağız. çünkü asker anaları artık evladımın cenazesi ne zaman gelecek diye endişe etmeyecek. babalar çocuklarının mezarına gitmeyecek.
    Cevapla
  • Cüneyt Soyubol 10 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu dünyanın en güçlü ordusudur. Türk ordusu dünyanın en güçlü ordusudur.PKK ordumuzu daha da güçlendirmiştir.
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Barış. Şehit cenazesi gelmiyor diye üzülüyormusunuz diye soran arsızlara diyorumki ....Şehit edilen askerlerimizin polislerimizin katillerine hadi gidin sizle başa çıkamadık demek hadi gelin ne istiyorsanız yapalım şehitleride unutalım yeterki bir daha asker polis şehit etmeyin diye yalvarmak bunada çözüm demek içinize siniyormu onurunuza yedirebiliyormusunuz....
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 10 yıl önce Şikayet Et
    akla ve mantığa ters giden birşeyler var , neler oluyor bize.. yakında bu katilleri ödüllendirip tazminatta veririz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor