Ergenekon sanığından şok itiraf

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, polislerle ilgili çok konuşulacak bir itirafta bulundu.

Ergenekon sanığından şok itiraf
Ergenekon sanığından şok itiraf
GİRİŞ 26.04.2013 12:06 GÜNCELLEME 26.04.2013 14:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Polislerin kendisine Cumhuriyet gazetesine atılması için el bombası verdiğini iddia eden Şinal, "İnsanlara zarar verebileceğimi düşünerek vazgeçtim. Ancak gazeteye molotof kokteyli attım." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında; Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Tuncay Özkan, İbrahim Şahin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise Yalçın Küçük, Sami Hoştan, Nusret Senem, Mahmut Öztürk ve Zeki Yurdakul Çağman da duruşmaya katıldı. Küçük ile Hoştan başka davalar kapsamında tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 28 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik yoklamasının ardından 22 Nisan günkü duruşmada savunmalarının alınmasına karar verilen tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Bu kapsamda Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının sanıklarından tutuklu sanık Bedirhan Şinal, savunması için sanık kürsüsüne alındı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şinal'e konuşma süresinin 2 saat olduğunu hatırlatarak savunmasına başlamasını istedi. Polislerin kendisine komplo kurarak 1992 olan doğum tarihini 1988 olarak değiştirdiklerini öne süren Bedirhan Şinal, annesi ve babası olmayan çocukların devlet görevlileri tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Şinal, kemik yaş tespitinin yapılasını talep etti.

Bedirhan Şinal, 15 yaşındayken öğrenim gördüğü okulda müdürün arabasını ses bombası koyarak havaya uçurduğunu söyledi. Birçok suç işlendiğini ancak polisin buna göz yumduğunu iddia eden Şinal, "Polis bana Cumhuriyet gazetesine atmam için el bombası verdi. Önce kabul ettim ancak sonra 'insanlara zarar veremeyeceğimi belirterek vazgeçtim. Ancak gazeteye molotof kokteyli attım' şeklindeki iddialarını tekrar dile getirdi.

HABERAL VE BALBAY, TAHLİYELERİNİ İSTEDİ

Öte yandan, CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay, tutuklu yargılanmalarını eleştirerek ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "12 Haziran 2011 seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef halen daha tutukluluğumuz devam etmektedir." denildi. Balbay ve Haberal, mahkemeyi milli iradeyi hiçe saymakla suçladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    inaçları yıkmak mümkün değil. Türkiyede Uğur mumcu Ahmet Taner Kışlalı Bahriye Üçok gibi insanlar faili meşhur cinayetlere kurban gittiler - özal bitlis kahveki öldürüldü - ama bazı kafaları gizli örgütlerin bu işleri yaptığına inandırmak hala mümkün değil - ama artık milletin %58 i yemiyor bu yalanları
    Cevapla
  • Levent Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon ispat edilemeyen bir şey diyen vatandaş. binlerce sayfa belge ve yaptıkları haltlar var daha ne ispatı. Ayrıca bu davanın bitmesini hatırlıyorsanız o mükemmel partiniz chp engelliyor. saçma sapan işlerle insanları gaza getirip mahkeme heyetini tehdit ettiler ya unuttunuz mu. tabi siz demokrasinin sadece kendinize işlemesini istersiniz. başkasının teröristi kötü benim iyi misali.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    molotof insanlara zarar vermiyor demi. secim yaklasiyor ergenekon hala sahnedne düsmedi nedense bir türlü isbat edilemiyorda sadece ileri gelenler konusanlar iceri atilirken pkk silahla topraklarimizda cirit atiyor
    Cevapla
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    BIRILERI KONUŞTUKÇA DAHA NE ÇAPANOĞLU ÇIKACAK ALTINDAN,ÜYE OLMAK İÇİN ERGENEKON KAYIT BUROSUNU ARAYANLAR NE DIYECEK ACABA. düne kadar ergenekonun v arlıgını ınkar edenler,hatta neredeymış oyle bır orgut varsa bızde kayıt olalım dıye kayıt bursunu arayanlar,bırılerı konuştukça daha ne duruma düşecekler acaba.
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    peki polis hangi askerden almış.... çünkü el bombası polis emvanteri değil. askerde var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar