Çözüm Süreci'nde ilk istatistiklar: Sıfır

Çözümle başlayan barış havası martta içimizi ısıttı. İçişleri Bakanlığı raporunda 2013'ün ilk 3 ayında şehit polis, asker ve sivil bölümünde rakam 'sıfır' oldu. Öldürülen terörist sayısı da 'sıfır'

Çözüm Süreci'nde ilk istatistiklar: Sıfır
Çözüm Süreci'nde ilk istatistiklar: Sıfır
GİRİŞ 27.04.2013 07:18 GÜNCELLEME 27.04.2013 08:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Alper Sancar'ın haberi

Çözüm süreci her yıl mart ayında artışa geçen terör olaylarının bıçak gibi kesilmesini sağladı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik birimlerince hazırlanan raporlar teröre ilişkin olayların önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu. 2012'nin ilk 6 ayında 117 şehit verilirken 2013'ün ilk 3 ayında şehit haberi gelmedi.

Ölen ve yaralanan terörist olmadığı gibi hiçbir vatandaşında canı yanmadı. Raporda mart ayı içinde şehit olan asker, polis ile vatandaş rakamı ise istatistiklere 'sıfır' olarak yansıdı. Kayıtlarda ölen terörist kısmında da 'sıfır' rakamı yer alıyor. Yine Türkiye genelinde geçen yıl mart ayında 2 silahlı çatışma yaşanmıştı. Ancak bu yıl benzer olaya rastlanmadı.

KUNDAKLAMA AZALDI

Her yıl aynı dönemlerde sıkça yaşanan "pankart açma, açlık grevi ve kepenk kapatma, bayrak kanununa muhalefet" olaylarıyla ilgili ise kayıtlara sadece 14 olay geçti. Türkiye genelinde geçen yıl mart ayında marjinal gruplarca gerçekleşen olaylarda silahlı yaralama vakası 10 iken bu yıl rakam 4 oldu. Aynı şekilde taşlı sopalı saldırı sayısı ise 25'den 12'ye düştü. Marjinal grupların özellikle büyükşehirlerde gerçekleştirdiği kundaklama olayı 15'den 3'e düştü.

GÖZALTI DA AZALDI

Kanunsuz toplantı ve gösteri sayısı ise tüm yurt genelinde 2 kez oldu. Geçen yıl mart ayında bu rakam 30 olmuştu. Savcılıklar iki eyleme karıştığı için 60 soruşturmada 140 şüpheli hakkında işlem yaptı. Geçen yıl ise 110 soruşturmada bin 300 kişi gözaltına alınmıştı.

Mart ayında polis ve jandarmanın soruşturmalarında bin 400 mermi, 7 bomba, 10 silah ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre 12 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Emniyetin ailelerle görüşmesi sonucu 2012'de bin 200 terörist Pişmanlık Yasası'ndan yararlanıp evlerine dönmüştü.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet konusu kalmadı. ekonomiye laf edemiyorlardı, şimdi baş sorun olan terör de bitti mi, muhalefet edecek konu kalmayacak. terörün bitmesiyle başlayacak yatırımlar işsizliği de bitirirse ülkemi kim tutar.
    Cevapla
  • emre doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    olaysız günlerden hazımsızlık duyanlar. çözüme karşı çıkanlar neden se böyle haberlerin altına yorum yazmıyor yada yazamıyor. ülke bi anda olaysızlığa doğru gidiyor muhalefete göre ülke bölünüyor devlet elden gidiyor. be kardeşim bölünen ülkede huzur sakinlik barış olurmu. bakın bakalım bölünen ülkelere hangisi kansız savaşsız silahsız bölünmüş
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    İşte yapacağınızı yaptınız sonunda. memleketi sıfırladınız...her yerde sıfır...terörde bile. Yazık yazık...yakında enfelasyonda, faizde, kriminal olaylarda sıfır çekerse, bu memleketi terkedip gitmeli artık, Ne yani kardeşim heyecanlanmak için artık dizimi izleyelim sadece?
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    "0" lardan rahatsız olanlar. içte mhp ve faiz lobisi, dışta, abd, ab, israil, iran,rusya. Chp mi onlar ne yaptıklarını ne yapacaklarını bilmiyor, freni patlak kamyon gibi yokuş aşağa gidiyorlar bakalım ne olacak sonları.
    Cevapla
  • kadir ekinci 10 yıl önce Şikayet Et
    vampirler üzülmüştür. asker kanı üzerinden beslenenler kanda boğulacaklar. öldürmeyi hiç bir din emretmez . ama zamanımızın ebu cehilleri askeri taşeron işçileri gibi görüyorlar. vampirler kan olmadan yaşayamaz bunlarında sonu yakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!