Parlak: Barış ortamına herkes sahip çıksın

Karslı kanaat önderi Seyid Ebubekir Kağızmani Parlak, Türkiye'de yaşanmakta olan sulh ve barış iklimine kim engel olmak isterse vebalinin çok büyük olacağını ifade ederek, "Barış ortamına herkes sahip çıkma erdeminde bulunsun" dedi.

Parlak: Barış ortamına herkes sahip çıksın
Parlak: Barış ortamına herkes sahip çıksın
GİRİŞ 27.04.2013 11:55 GÜNCELLEME 27.04.2013 11:55

İstanbul'da, Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından düzenlenen 'Ortak Yol Haritası, İcma ve Kolektif Şuur Sempozyumuna' Kars'tan katılmak için yola çıkan kanaat önderleri havaalanında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) barış sürecini değerlendirdi. Hz. Muhammed (sav)'in, Hz. Hamza (ra)'ın burnunu, kulağını kesen, ciğerini çıkaran lakin tövbe eden Hz. Vahşi ile barıştığını aktaran Seyid Parlak, "Çünkü pişman olmuştu, tövbe etmişti ve dönüş yapmıştı. Bir insan 50 sene kâfir de olsa bir kere kelime-i şahadet getirirse onu kabul ederiz. Onu bağrımıza basarız. Cenab-ı Allah bu sulhu, barışı inşallah muvaffak edecektir." ifadelerini kullandı. Bu sulha, barışa kim engel olmak isterse vebalinin çok büyük olacağına vurgu yapan Parlak, bütün yöneticileri barışa katkı sunmaya davet ederek, "Bu sevaptan herkes nasibini alsın." şeklinde konuştu.

Kars'ın bir diğer kanaat önderi İsmail Şan ise Cumhuriyet döneminden bugüne kadar, ancak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle oluşan barış sürecine tüm kanaat önderlerinin destek verdiğini ve bu barışın kısa sürede sonuçlanması için dua ettiklerini belirtti. Kendisinin de bir Kürt olarak geçmişte yaşananların mağdurlarından olduğunu aktaran Şan, "Bizleri devlet mağdur etti. Ama bizler biliyoruz ki devlet milletsiz olursa imansız olur. Otoritesi sağlam, halkıyla barışık bir devlet istiyoruz." sözlerini kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti