Bursa Metropoliti : Ortada garip durum var

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, Suriye'de kaçırılan iki metropolitin serbest bırakıldığı iddiasına ilişkin, "Serbest bırakıldılarsa niye onları göremiyoruz ve neden kimse onlarla konuşamıyor?" dedi.

Bursa Metropoliti : Ortada garip durum var
Bursa Metropoliti : Ortada garip durum var
GİRİŞ 27.04.2013 15:59 GÜNCELLEME 27.04.2013 15:59

Lambriniadis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlos Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'in kaçırılmasına üzüldüklerini ve onlar için endişelendiklerini söyledi.

Konuyla ilgili hiç kimsenin kendileriyle irtibata geçmediğini belirten Lambriniadis, şöyle devam etti:

"Ne istiyorlar? Bunu bile söylemediler hiç. Çok endişeliyiz. Hatay Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişim kuruldu. Fener Rum Patriği Bartholomeos hazretleri, Dışişleri Bakanlığı ile de görüştü ve Başbakan'a kadar ulaştı. Tüm gereken makamlar faaliyette fakat henüz bir haberimiz yok, bir cevap yok."

Lambriniadis, Özgür Suriye Ordusu kaynaklarının, kaçırılan metropolitlerin serbest bırakıldığını doğruladığı yönündeki açıklamasının, gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bu açıklamanın, Özgür Suriye Ordusunca sorumluluğu üzerlerinden atmak için yapıldığını ileri süren Lambriniadis, şunları kaydetti:

"Herhalde ordu, o bölgeyi kontrol edemiyor. Bunu da açıkça söyleyemiyor ve değişik bir dille söylüyorlar. Serbest bırakıldılarsa niye onları göremiyoruz ve neden kimse onlarla konuşamıyor? Biraz garip bir durum. Tabii bu olay, Suriye'deki durumun bir yansımasıdır. İki çok yüksek rütbeli din adamı kaçırılıyor ve bunu hiçbir taraf kontrol edemiyor. Demek ki ne ordu ne de Esed güçleri, bölgedeki kontrolü sağlayamıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor