299 euroya Kandil turu!

Pearl Harbor Amerika'nın, Normandiya Fransa'nın, Bekaa Lübnan'ın turistik merkezi oldu, sıra Kuzey Irak'taki Kandil'e geldi. Turimzciler, gelecekte bunun olabileceğini belirterek, 3 günlük bir Kandil turunun maliyetini 299 euro olarak hesapladı.

299 euroya Kandil turu!
299 euroya Kandil turu!
GİRİŞ 28.04.2013 09:51 GÜNCELLEME 28.04.2013 10:34

Barış süreciyle birlikte tarihi 8 Mayıs olarak açıklanan 'çekilme'nin ardından, Kandil de Kuzey Irak'ın turistik merkezi olarak, turizmcilerin radarına girecek. Geçmişte bunun örneklerine sıklıkla rastlandığını belirten Baracuda Tur'un sahibi turizmci Cem Polatoğlu, "Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetinde zamanın toplama kampları bugünün en çok ziyaret edilen turistik bölgeleriyse, Normandiya Fransa'nın, Pearl Harbor Amerika'nın, Bekaa Lübnan'ın, Çanakkale Türkiye'nin en turistik bölgelerinden biriyse yarın Kandil'in de Kuzey Irak'ın en turistik bölgesi olmayacağını kim iddia edebilir?" dedi.

KÜRTAJ GÜNDEM OLMUŞTU

"ACENTAMIZ operasyon departmanının yaptığı hesaplamalara göre; Kuzey Irak ve Kandil'e yapılacak 3 günlük bir tur 299 euro olarak satışa sunulabiliyor" diyen Polatoğlu, şöyle devam etti: "Ancak böyle bir tur yoktur. Geçmişte de kürtaj yasaklanırsa, kürtaj turları başlayabilir dediğim için izin belgemi sorgulamadan iptal etmişlerdi. Umarım bunu da düzenleniyor zannedip yine aynı şeyi yapmazlar."

PROGRAM BİLE HAZIR

1. GÜN: İSTANBUL-ERBİL

Havalimanında buluşma. THY seferiyle Erbil'e uçuş. Otele transfer. Daha sonra yapılacak olan panoramik şehir turumuzda görülecek yerler arasında Kaleiçi, Tophane, Saray ve Takya mahalleleri, Tekstil müzesi, Shanidar Park ve Sanat Galerisi, Kayseriya çarşısı bulunuyor. Akşam yemeği ve geceleme otelde.

2. GÜN: ERBİL-KANDİL

Sabah kahvaltısından sonra özel otobüslerle Kandil'e hareket. Kandil'e varışta 5 yıldızlı mağaraya varış ve yerleşme.

3. GÜN: KANDİL-ERBİL-İSTANBUL

Kandil kırsalında alınacak olan sabah kahvaltısının ardından İstanbul'a hareket ve turun sonu.

CEHENNEM VADİSİ MERKEZ OLABİLİR

Bugün Kandil Dağı ve etrafını bilen çok fazla kimse yok. Sadece PKK'nın üst yönetimiyle röportaj yapmak için bölgeye giden gazeteciler bölgeyle ilgili izlenimlerini paylaşıyor. Fakat bölgenin doğasının turizme de oldukça uygun olduğu biliniyor. Olası bir tur programında bölgedeki Cennet ve Cehennem Vadilerinin yanısıra sayıları yüzleri aşan mağaralar turların en dikkat çeken ayrıntıları olabilir.

ATEŞKES GAP TURLARINI BİLE PATLATIYOR

Barış sürecinin başarıyla tamamlanması en çok Türkiye'deki turizmcilerin işine yarayacak. Bugün bile terör örgütünün silah bıraktığı dönemlerde tur şirketlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik turlarında patlama yaşanıyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde AKŞAM'a konuşan Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe şu ifadeleri kullanmıştı: Ateşkes olduğu dönemde haftalık 10 otobüslük tur yapmaya başlamıştık. Ateşkes bittikten sonra bayram dönemlerinde ise ancak 2 otobüs kaldırıyorduk. 1960'larda Cizre'de ABD'liler kamp yapıyordu. Turizm hareketi sadece iç turizmle sınırlı kalmaz. Barış sürecinde sona ulaşırsak Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu'dan ciddi talep olur."

BARZANİ İNŞAATA ŞİMDİDEN BAŞLADI

Bölgedeki turizm faaliyetleri aslında şimdiden hareketlenmeye başladı. Dün Takvim Gazetesi'nde yer alan bir habere göre Mesut Barzani'nin yeğeni Şeyh Şirvan Barzani, Kandil'in karşısındaki Korek Dağı'nı tatil cennetine çevirdi. Korek Telekom'un da sahibi olan Barzani, Korek Dağı'na yatırım için 60 milyon doları gözden çıkardı. Şeyh Şirvan Barzani, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Korek Dağı'na 5 yıldızlı bir tatil köyü inşa ettirmeye başladı. Kandil Dağı manzaralı bölgeye, 240 villa, otel, teleferik, dağ restoranı ve kayak üssü yapıldı. " (Akşam)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak