Sanal dolandırıcıların yeni tuzağı gaziler

Çanakkale'de, bir arkadaşından gelen ‘Gazilere 5 TL yardım etmek ister misin?' mesajından şüphelenen vatandaş, durumu araştırınca dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı.

Sanal dolandırıcıların yeni tuzağı gaziler
Sanal dolandırıcıların yeni tuzağı gaziler
GİRİŞ 29.04.2013 12:24 GÜNCELLEME 29.04.2013 12:24

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşayan İbrahim Çubuk'a, yakın bir arkadaşı, paylaşım sitesi Facebook üzerinden, “Gazilerimiz için bir mesaj atarak 5 TL bağış yapar mısın? Jp35 yaz 5685'e mesaj gönder. Yolladıktan sonra 16 haneli bir kod gelecek. O kodu yaz bana. Aktif edeceğim” yazılı bir mesaj gönderdi. Arkadaşı Hüseyin Başaran'ın hesabından gelen mesaja inanan Çubuk, söyleneni yapacağı sırada, telefonla teyit etmek istedi. Telefonla aradığı arkadaşının, böyle bir mesajdan haberi olmadığını söylemesi üzerine dolandırılacağını anlayan Çubuk, mesajı göndermekten vazgeçti.

Çubuk, “Tanıdığım bir arkadaşımın fotoğrafı olan Facebook hesabından böyle bir mesaj gelince inandım. Son anda içime bir kuşku düştü. Arkadaşımı telefonla aradım. Facebook hesabının onun olmadığını, onun fotoğrafıyla açılan sahte hesaptan mesajların geldiğini öğrendim. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum” dedi.

Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necdet Erdinç, konuyu öğrenince paylaşım sitesindeki hesabından vatandaşları uyardı. Erdinç, “Bazı kansız kişiler kahraman gaziler adına yardım topladığını söyleyip, iletişim kurmaya çalışıyorlarmış. Onurlu Türk gazisi hiç kimseden yardım talep etmez” dedi.

Dolandırıcıların yeni oyunu olan gazilere yardım hesabının, bir online oyun sistemine bağlı olduğu ortaya çıktı. Bu oyun sitesinde hesabı olanlar, vatandaşları, sitenin mobil ödeme hesabına mesaj atmaya yönlendiriyor. Buraya atılan mesajlara karşılık olarak gelen kod siteye girildiğinde, cep telefonu üzerinden 3, 6, 15, 21, 30, 51, 75 ve 100 TL tutarında oyun jetonu alınabiliyor. Dolandırıcılar, vatandaşlara mesaj attırıp gelen kodu alarak, kendi hesaplarından oyun sitesine giriyor. Bu sayede ücreti dolandırdıkları kişinin cep telefonundan kesilmek üzere oyun jetonu alabiliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki