32 yıl sonra cezaevinden tahliye oldu

Yaklaşık 32 yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan, "4. Yargı Paketi"nden yararlanarak, tahliye edildi.

GİRİŞ 30.04.2013 18:23 GÜNCELLEME 01.05.2013 01:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda "4. Yargı Paketi" olarak bilinen "6459 Sayılı İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edilen Canan'ı, cezaevi önünde eşi Gülnigar Canan, 4 çocuğu ve 6 torunu ile diğer yakınları karşıladı.

Canan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu süreç, gerçekten hukuksuzluğun bir tutumu, bir abidesi gibiydi. Tam 20 yıldır hiç hukuksal karşılığı olmayan bir ceza yatırıldı. Umarım bundan sonra kimsenin başına bunlar gelmez. Gelmesini de istemem. Yarın da 1 Mayıs'ın kutlamaları var. Yine restleşmeler var. Umarım bu restleşmeden vazgeçer hükümet" diye konuştu.

1 Mayıs'ı, Gebze'de ailesi ve emekçi sınıflarla geçireceğini belirten Canan, "hayatınızda ne değişti?" sorusuna, "Son 20 yıldır içerideyim. Hayatımda bir şey kaldı mı bilmiyorum. Bir tek mücadelemiz kaldı, onun dışında hiçbir şey kalmadı" yanıtını verdi.

Basın mensuplarının elindeki fotoğraf makinesi ve kameraları gösteren Canan, "Sizin kullandığınız bu aletlerin hepsine ben yabancıyım" dedi.

Tahir Canan, 1978 yılında "siyasi amaçla adam öldürdüğü" iddiasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 1991 yılında çıkarılan Şartlı Tahliye Yasası ile tahliye edilmesine rağmen 1993 yılında Türkiye Devrimci Komünist Partisi (TDKP) üyesi olduğu iddiasıyla tekrar tutuklanarak 12,5 yıl ceza almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    kalaydı ya dışarda zaten yapamaz artık .!. solcu olduğu belli, asker olduğu halde cinayet işlemiş.!
    Cevapla
  • mirages 10 yıl önce Şikayet Et
    katiller birer ikişer dışarı.. . bu haberi, yargı paketi henüz görüşme aşamasında iken de okumuştum. Eli kanlı solcu katil, yargı paketinden faydalansın ve dışarı çıkabilsin diye AKP'nin bazı milletvekilleri gayret göstermişti. Ve nihayet herifi saldılar. Salih Mirzabeyoğlu adında, hiç kan dökmemiş bir müslüman mücadele adamı halen içeride yatmaktadır. Alo akp.. size diyorum. Salih Mirzabeyoğlu'nu hatırlayan varmı aranızda? Ne kadar eşkiya katil terörist varsa birer ikişer salmaya başladınız da, hani belki içeride yatan müslümanları hatırlayanınız vardır diye sormuştum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular