Hafta sonu 80 bin kişiyi ağırlayan mesire alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete açılan 365 bin m²'lik alana sahip Ümraniye Belediyesi Mesire Alanı, havaların ısınmasıyla birlikte Ümraniyeli ve çevre semtlerden 80 binin üzerinde vatandaşı hafta sonları misafir ediyor.

Hafta sonu 80 bin kişiyi ağırlayan mesire alanı
Hafta sonu 80 bin kişiyi ağırlayan mesire alanı
GİRİŞ 03.05.2013 14:41 GÜNCELLEME 03.05.2013 22:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'un tarihi, kültürel ve bitkisel yapısına en uygun şekilde hazırlanan düzenlemede, vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap veren Küçüksu Caddesi üzerindeki mesire alanı, 30 bin m²'lik şölen alanı, 4 adet ahşap giydirmeli çok amaçlı Sosyal Tesisi, piknik masaları, 7 ahşap köprü, 15 çeşme, 5 adet oyun grubu ve yine 5 adet ipli tırmanma oyun gurubu ile 5 platin tırmanma duvarı, 3 bin 700 m yürüyüş alanı, 1.700 m ulaşım yolu ve bol oksijenli ortamda spor yapabilme imkânı sunan 7 takım açık hava spor ünitesi; elma, armut, erik, kayısı, şeftali, üzüm, kivi, nar, hünnap, limon, kiraz, ahududu, hurma, fındık, muşmula, badem, zeytin, ceviz gibi 20 türden 120 ağacın yer aldığı 4.185 m²'lik "Meyve Bahçesi"yle, her yaştan gruba hitap ediyor.

Mesire alanına yerleştirilen 42 kamera ile de güvenlik en üst düzeyde sağlanırken, alanda çok sayıda güvenlik görevlisi de 24 saat görev yapıyor.

Ümraniye Belediyesi Mesire Alanı, donanımları ve doğal atmosferiyle Cumartesi ve Pazar günleri 80 binin üzerinde vatandaşı konuk ederek yoğun bir şekilde Ümraniyeli ve çevre semtlerden gelen vatandaşlara hizmet veriyor.

Şehrin içinde yer alması ve kolay ulaşımının yanı sıra konuklarını yeşilin en doğal haliyle buluşturarak, şehrin stresinden uzaklaştırıyor ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor.

YORUMLAR 3
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    müslümana yakisir park ziyaretlerimiz meshur bizim ..... tüm dünyaya temizligi ögrettik diye osmanlilarla gurur duyariz ... diger milletleri Kücük ve pis görürürz.... ama gel görki bizim tuvalet kültürümüz belli ... sokaktaki hareket kültürümüz belli parklarda eglnce yerlerde temizlik kültürümüz belli ... ama müslümanligi kimseye birakmayiz vessellam ... ot gelmisiz saman gidiyoruz ... hic kendi pisligimizi görmeyiz ... suclu varsa karsidaki komsu :-)
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Saygı.... Mustafa Yılmazın dediği gibi akşam saatlerinde çöplükten farksız olan bu alanın bir özelliği de tam karşısında büyük bir mezarlık var. Ümraniye Kocatepe mezarlığı.Benim pek çok yakınım da bu mezarlıkta yatıyorlar. Buraya kadar sorun yok. Olabilir. Ancak bazı dernekler geliyor bu alana hafta sonları, vur patlasın çal oynasın, danslar, halaylar aklınıza ne gelirse.. Pikniğe gelen diğer sakinleri rahatsız ettikleri yetmiyor, karşılarında mezarlığa bakarak halay çekmek de biraz saygısızlık gibi geliyor bana. Bu faaliyetler için, Ömerli, Şile yolunda onlarca boş alan var. Biraz saygı.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    mesire alanalarına bir de dönüşte bakın!. heryer çöplük pislik içinde..gazeteler uçuşuyor sağa sola..poşetler çalılara takılmış..mangal külleri oaralara buralara saçılmış..yiyecek atıkları dersen tam bir rezalet..insan gibi olmayı bir türlü öğrenemedik maalesef..Ertesi gün tekrar buralara geldiğinde de utanmadan sıkılmadan ;Buraları hangi ayı böyle bırakmışi gitmiş demeyide unutmaz!Bilmezki veya işine gelmezki o ayı ta kendisidir..yazık..bize her tyarafı beton yapacak,düşünce kafasını vursun aklı başına gelir diye..bize yeşil alan ne gerek..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!