Üniversite öğrencileri kardeşlik turuna çıktı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün son zamanlarda üniversitelerde yaşanan kavga ve öğrenci olaylarına karşı başlattığı 'Üniversite Gençliği Kardeşçe, El Ele Geziyor Projesi' kapsamında 100 üniversiteli Güneydoğu turuna çıktı.

Üniversite öğrencileri kardeşlik turuna çıktı
Üniversite öğrencileri kardeşlik turuna çıktı
GİRİŞ 04.05.2013 16:49 GÜNCELLEME 04.05.2013 16:49

Gezinin ikinci durağı olan Mardin'e gelen Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından karşılandı. Öğrencilere, Mardin'in tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. 7 bin yıllık geçmişi bulunan Mardin'de yaşanan hoşgörü ortamı hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler veren görevliler daha sonra öğrencilere 900 yıllık Zinciriye Medresesi'ni gezdirdi.

Proje hakkında bilgi veren Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Türkiye'nin içinde bulunduğu sürece katkı sağlaması ve özellikle son zamanlarda üniversitelerimizde meydana gelen öğrenci olaylarına karşı güzel bir kardeşlik örneği teşkil etmesi açısından böyle bir gezi programı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin doğusu da batısı da kardeş olduğunu ve bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini belirten Aydın, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Mardinliler Eğitim Vakfı (MAREV) ve Batmanlılar Derneği desteğiyle Mardin-Batman-Diyarbakır illerimize 'Üniversite Gençliği Kardeşçe, El Ele Geziyor Projesi' kapsamında gezi düzenliyoruz. Gezinin amacı Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan Batmanlı ve Mardinli öğrencilerimiz, üniversitede okuyan batılı öğrenci arkadaşlarını kendi memleketlerinde ağırlamak, misafir etmek, kendi memleketlerini tanıtmak ve üniversite ortamında kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz gezi kapsamında Batman ilimizde 'Selçuklu İlköğretim Okulu'nda kütüphane açılışı yapacaklar. Bu tür geziler öğrenciler arasında birliği beraberliği ve kardeşliği pekiştirecektir. Gezileri önemsiyoruz." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı