Baskın Oran: Süreçte cim karnında noktayız

Akil İnsanlar Heyeti Ege Grubu'ndan Baskın Oran "Çözüm için cim karnında noktayız" ifadeleri üzerine grup üyesi Avni Özgürel, "Cim kadar dayak yiyoruz" dedi.

Baskın Oran: Süreçte cim karnında noktayız
Baskın Oran: Süreçte cim karnında noktayız
GİRİŞ 05.05.2013 15:31 GÜNCELLEME 05.05.2013 15:31

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti Ege Grubu'ndan Baskın Oran'ın, "Çözüm için cim karnında noktayız" ifadeleri üzerine grup üyesi Avni Özgürel, "Cim kadar dayak yiyoruz" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Grubu, 'çözüm süreci' çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'daki temaslarını sürdürüyor. Heyet üyeleri, sabah saatlerinde Korel Termal Otel'de şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren basına kapalı toplantı ardından heyette bulunanlar, AKÜ Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne geçti. Akil İnsanlar Grubu'nu taşıyan araca, 13 koruma aracı eşlik etti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından karşılanan heyet, hastane içindeki konferans salonunda akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıya Avni Özgürel, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ile Baskın Oran katıldı.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, 3 günden bu yana Afyonkarahisar ve Uşak'ta görüşmelere devam ettiklerini belirtti. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Özgürel, "Ama tarihinin önemli bir dönemecinde. Cumhuriyeti kuran kadroların da hayalindeki Türkiye'yi gerçekleştirmek için son bir hamleyi yapmak durumundayız. Modern, çağdaş, eksiksiz demokrasisini inşa etmiş bir ülke olarak Cumhuriyetin 100'üncü yılına ulaşmak istiyoruz" dedi.

"TOPLANTILAR YIPRATICI"

Avni Özgürel'den sonra konuşan Baskın Oran ise çözüm sürecinin uluslararası gelişmelerle birlikte ele alınması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini anlatan Oran, "Kabuğu kendisine dar geliyor. Kabuksuz kaldığı için endişe içindeyiz. Şehit aileleri ve gazilerle toplantı yaptık. Benim için fevkalade yıpratıcıydı. Onların bütün sıkıntılarını not aldık, bizim asıl görevimiz de bu" diye konuştu. Oran, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'de yapılmakta olan bu ve bu heyetin de 'cim karnında nokta kadar' bir görevi var. Türkiye'nin 1920 ve 30'larda kuruluşu yapılmıştı, şimdi devamı sağlanıyor. Bunu, Fransa Devlet Başkanı Mitterrand, 1981'de yaptığı konuşmada, 'Fransa devleti 14'üncü Louis zamanında son derece sert ve merkezi yöntemlerle kuruldu. Bugün devam etmesi için adem-i merkeziyetçilik gerekmektedir. Merkeziyetçilik yerine adem-i merkeziyetçilik gerekmektedir. Mitterrand bu sözleri Fransa'yı kastederek söyledi. Ama o sözlerdeki Fransa kelimesi yerine Türkiye kelimesini koyarsanız bize 'cuk' oturacaktır."

Baskın Oran'ın 'cim karnında nokta' tanımlaması, Avni Özgürel'in dikkatini çekti. Özgürel, "Hocam 'Cim karnında noktayız diyor' ama cim kadar dayak yiyoruz" dedi.

Gazeteci Fehmi Koru da 100 gündür şehit haberi alınmadığını, bunun da önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler