Deniz Gezmiş'i asıldığı saatte andılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Teşkilatı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam edildiği saatte mum yakarak andı.

Deniz Gezmiş'i asıldığı saatte andılar
Deniz Gezmiş'i asıldığı saatte andılar
GİRİŞ 06.05.2013 09:18 GÜNCELLEME 06.05.2013 09:18

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 41. yılında Denizli'de anıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Teşkilatı'ndan 150 kişi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı Delikliçınar Meydanı'nda andı.

6 Mayıs 1972'de asılan 3 devrimci için asıldıkları saatte Çınar Meydanı'nda toplanan CHP'liler bir süre slogan attı. Atatürk Anıtı önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan CHP'liler, Gündoğdu Marşı'nı söyledi. CHP'li 3 genç, idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın son sözlerini okuması duygusal dakikaların yaşanmasına neden oldu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarının yanında mum da yakan CHP'liler saatler gece yarısı 01:25'i gösterdiğinde CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun işaretiyle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 41 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadıklarını göstermek için toplandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını asıldığı saatte anmak için yüzlerce kişi toplandık. O zaman Denizleri asanlar bilmiyorlardı ki bugün binlerce Deniz'in olacağını. Türkiye'de, Tam Bağımsız Türkiye şiarına inananlar oldukça anılarına ve mücadelelerine bağlı olduğumuz bu insanları daha da güçlü anacağız.'' Eylem olaysız sona erdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı