TSK'dan astsubaylara büyük jest geliyor!

Çözüm süreci TSK'da yapılacak değişiklikleri de derinden ilgilendirecek. TSK 2023'e kadar adım adım yeniden yapılandırılacak. Terör biterse, asker sadece dış tehdide karşı görev yapacak. Jandarma 'Kır Polisi'ne dönüşecek. Astsubaylara da generallik yolu açılacak!

TSK'dan astsubaylara büyük jest geliyor!
TSK'dan astsubaylara büyük jest geliyor!
GİRİŞ 07.05.2013 08:48 GÜNCELLEME 07.05.2013 10:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Askerliğin kısalmasıyla ilgili Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın arka planında TSK 'nın 'profesyonel orduya geçiş' projesinin yattığı bilgisine ulaşıldı. Yenişafak'ın haberine göre, 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan projeye göre, TSK iç ve dış tehdit unsurlarına göre yeniden şekillenecek. Çözüm süreciyle birlikte terörün bitmesi halinde Silahlı Kuvvetler tamamen dış tehdit algısına göre yeniden organize olacak. Profesyonel orduya geçişte atılacak adımlar şu şekilde belirlendi:

Jandarma 'Kır Polisi' olacak

Profesyonel orduya geçiş sürecinde Jardarma tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlı olacak. Planlamaya göre, Jandarma 'Kır Polisi' adını alarak Emniyet'in görev sahası dışında yer alan şehir merkezlerinin haricindeki kırsal bölgelerde görev yapacak. 

Astsubaya paşa terfi geliyor

İhtiyaç halinde sözleşmeli astsubay alımına da gidilecek. Bu arada daha önce subaylığa geçişleri kısıtlı olan astsubayların, daha üst rütbelere geçişlerine de kolaylık getirilecek. Liyakat esaslı olarak görevinde başarı sağlayan astsubayların, subaylık rütbesi aldıktan sonra albaydan da öteye gidebilmeleri sağlanacak ve general olmalarının yolu açılacak.

Patates soyma bitiyor

Orduda mutfakta patates soyan, yemek yapan asker uygulamasına da artık son verilecek. Askerlik vazifesini hizmet personeli olarak yerine getiren 60 bine yakın er ve erbaş yerine, sivil personel alımına gidilecek. Şu ana kadar bir birlikte hizmet personeli olarak ya sivil personel alımına gidildi ya da dışarıdan hizmet alımı yapıldı. Bu durum askerliğini hizmet personeli olarak yapan kişilerin sayısını giderek azaltıyor. Yapılan planlama stratejik yerler hariç, orduda terzi, berber, aşçı, kantinci, temizlikçi ve benzeri görevleri asker yerine sivil memurlarının bu işi yapmaları şeklinde.

YORUMLAR 4
  • Ersen Gürpınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Önce insanca muamele görelim . Assubayların general olması sağlanacakmış? Yeni bir balon daha ortaya atıldı birazda bununla oynar gerçekleri unuturuz. Siz önce bir üniforması kefen olan bir emirle ölüme gönderdiğiniz assubayların önyargılarla gasp ettiğiniz sosyal,ekonomik ve insani hakların verin paşalık sizin olsun güle,güle saltanatını sürersiniz. Örneğin Bu kadar ağır görev koşullarındaki assubayları birçok kamu görevlisinden daha alt kademeden göreve başlatmak adaletsizlekten öte vicdansızlıktır
    Cevapla
  • nurettin berk 10 yıl önce Şikayet Et
    "YALANCININ MUMU...". Türkçede "ağza bir parmak bal çalmak" diye bir deyim vardır...Onlarca yıldır aynı taktik uygulanıyor...Seçime kadar iki tatlı söz veriliyor,bir gurur okşanıyor tamam...2002 de AK PARTİ nin iktidar olması ile mazlumlara,ezilenlere ve de ötekileştirilenlere bir umut doğdu...TSK içerisinde bu mazlum kategorisinde bulunan Astsubaylara da bir umut doğdu AMA ne yazık ki 11 yıldır yapılan bir şey yok...Yüksekokul mezunu 2.dereceden emekli bir Astsubay 1.465 tl emekli maaşı alıyor...Önce Astsubayların özlük haklarını iyileştirsinler de sonra General yapsınlar...Ben Genelkurmay Başkanlığına olan güvenimi yıllar önce kaybettim...AK PARTİ ye olan inancım da tükenmek üzere...Emekli Albay 4.200 tl emekli maaşı alıyor...Böyle saçma sapan ve uçurum olan bir emeklilik sistemi hangi ülkede var?...AK PARTİ düzeltir diye oy verdik ama On'larda fos çıktı...
    Cevapla
  • özdal özkan 10 yıl önce Şikayet Et
    KIYAK. Astsb.'lara bu kıyak geçilecekse,Polislere de Emn. Müdürü olma yolu açılsın o zaman. Polisin başı kel mi?
    Cevapla
  • ahmet demircan 10 yıl önce Şikayet Et
    olması gereken bu. asker sadece askerlik yapmalı.sadece komutan makam şöförlüğü ve koruması haricinde bütün yardımcı hizmetlerde sivil çalışan görevlendirilmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'