Taşgetiren: Sorumluluğumuzun farkındayız

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, diyalog ortamı oluşturmayı istediklerini belirterek, "Bu konuda, üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" dedi.

Taşgetiren: Sorumluluğumuzun farkındayız
Taşgetiren: Sorumluluğumuzun farkındayız
GİRİŞ 07.05.2013 22:15 GÜNCELLEME 07.05.2013 22:15

Taşgetiren, Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak ve Grup Üyeleri Erol Göka, Doğu Ergil, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Vahap Coşkun, Dedeman Oteli'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkacak olmasını "elde var bir" olarak niteleyen Taşgetiren, Türkiye'nin sorunlarının silahsız bir ortamda çok daha özgürce konuşulabileceğini söyledi.

"Ülkenin demokratikleşme sorunu var mı? Var. İnsan hakları sorunu var mı? Var. Anayasa sorunu var mı? Var. Bu noktalarda kimse 'hayır yok' cevabını vermiyor. Bizim amacımız bir diyalog ortamı oluşturmak. Bu konuda, üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" diyen Taşgetiren, bu kapsamda 11 ili ziyaret ettiklerini, Ankara'nın 12. il olduğunu belirtti.

"Bayrağı birbirimize karşı kullanmayalım"

Grup Üyesi Ergil de bayrağın toplumun ortak değeri olduğunu ifade ederek, ortak değerlerin toplumun bir kesimi tarafından, diğer kesimine "silah gibi" kullanılmaması gerektiğini savundu.

"Bayrak hepimizin bayrağı, birbirimize karşı kullanmayalım" diyen Ergil, çabalarının, ülkede barış sürecine katkı sağlamaya yönelik olduğunu dile getirdi.

Twitter hesabına bebek fotoğrafları gönderildi

Vahap Coşkun ise barış ortamı oluşmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, "Bugün negatif bir barış var. Bunun pozitif bir barışa dönüşmesi için çatışmalara yol açan nedenlerin ortadan kaldırılması gerekir" dedi. Barış sürecinde çeşitli sıkıntıların ortaya çıkabileceğine dikkati çeken Coşkun, barışın ana dilde eğitim de dahil bazı şartlara bağlanmasının doğru olmayacağına dikkati çekti.

Grup Sekreteri Uşşak da bir toplantıda "bebek katili" ifadesinin her yerde kullanılmamasını söylediği için tepki gördüğünü anımsatarak, bir haftadır Twitter hesabına ve e-posta adresine, hayatını kaybetmiş bebek fotoğrafları gönderildiğini, bu fotoğrafların silemeyeceği kadar çok olduğunu anlattı.

Toplantıya, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der'in de arasında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Öte yandan toplantı, otel önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı