YÖK'ten üniversitelerle çözüm istişaresi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Van başta olmak üzere bölge üniversitelerine gideceğini söyledi ve ekledi:

YÖK'ten üniversitelerle çözüm istişaresi
YÖK'ten üniversitelerle çözüm istişaresi
GİRİŞ 09.05.2013 11:45 GÜNCELLEME 09.05.2013 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde düzenlenen Avrasya Üniversiteler Birliği 1. Yükseköğretimde İşbirliği Konferansının açılışına katıldı.

Konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Van başta olmak üzere bölge üniversitelerine gideceğini söyledi.

"ÖNEMLİ OLAN ÜNİVERSİTELERİN BU SÜRECİN BİR PARÇASI OLMALARIDIR"

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecinde üniversitelerin katkısıyla ilgili bir soruyu yanıtladı. Çetinsaya, " Burada asıl önemli olan büyük küçük az çok demeden üniversitelerin bu sürecin bir parçası olmasıdır. Bu iki manadadır. Birincisi bu sürece pozitif katkılar yaparak ikincisi de bu sürecin etkilerinden üniversiteleri ve kampüsleri yararlandırarak. Belli bir şablonla belli bir standartla bunu sınırlandırmak mümkün değil. Her üniversitenin çevresel dokusu kendi bulunduğu ildeki şehirdeki sosyal dokuyla kültürel dokuyla alakalı farklılıkları var. Bu farklılıklar bizim zenginliğimiz. O bakımdan önemli olan üniversite camiamızın bunun bir parçası olmasıdır.Bu, sınıfta öğretim üyesi - öğrenci ilişkilerinden bir dersin içindeki tartışmalardan da gelebilir bu pozitif katkılar. Kampüslerde yapılacak etkinliklere konferansalara kadar yayılabilir. Bunun da ötesinden o üniversitenin öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin o şehirdeki sürece katkılarıyla şekillenebilir ve çok farklı boyutlarda yaşanabilir diye düşünüyorum " şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIM"

Üniversitelerde çıkan gerginliklerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çetinsaya, "Allaha şükür bunlar oldu bence bir iki gün içerisinde de bitti. Bugün gördüğümüz genelde bir sakinlik var bu da en çok bizi mutlu ediyor" dedi.

Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversiteleri bilgilendirmek amacıyla ziyaretler yaptığını da dile getirerek, "Nitekim ben hem bu çözüm sürecinde hem üniversitelerimizi bilgilendirmek ve katkılarımızı koordine etmek için bölgesel toplantılar gerçekleştiriyorum. Elazığ'dan başladım ve Türkiye'nin yedi bölgesini geziyorum. Orada hem rektörlerle hem öğrenci konseyi temsilcileriyle hem öğretim üyeleriyle hem de öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar yapıyorum. Ama şimdi bunu iki kademe daha ilerleteceğiz. 6 Haziran'da Van 100. Yıl Üniversitesinde YÖK Genel Kurul üyeleri olarak toplanacağız ve orada bu sürece katkımzı açıklayacağız. İkincisi Üniversiteler Arası Kurul üyesi arkadaşlarımla bu konuyu istişare edeceğim. Gelecek hafta da teker teker bölge üniversitelerini ziyaret edip, Batman'dan başlayacak ve Diyarbakır'da bitecek bir geziyle bölge üniversitelerini dolaşacağım ve bu konuları istişare edeceğim. Çözüm süreciyle ilgili istişarelerde bulunacağım " diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Levent 10 yıl önce Şikayet Et
    AÖF öğrencilerinin bütünleme sınavı sorunu..... AÖF öğrencileri için bütünleme sınavı sorununu çözmenizi istiyorum.....
    Cevapla
  • cemil turgut 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğudaki üniversiteler. Sayın YÖK başkanı Doğudaki üniversitelerde çalışan akademisyenler çoktan elini taşın altına koydu. Ancak bizler YÖK'ten de bizi anlamasını istiyoruz. Ben 22 yıllık akademisyenim. Geçmişte ergenekon mağdur etti akademik çalışma yaptırılmadı. Hala Okutmanım. Şimdi de siz dili aşılmaz hale getridiniz. Üstelik Farsça'ya çoğunlukla Doğu üniversitelerindeki akademisyenler müracaat ettiğ halde bizleri Ankara'da sınava girmeye mecbur tuttunuz. Bu hangi vicdana sığar . Ankara'da sınava girmenin maliyeti neredeyse 1000 tl. Üstelik soruları Farsça'yı anadili gibi konuşan insanlar bile çözemiyor. Siz bize çözüm üretirseniz biz size her zaman yakın dururuz. Sırtınızı yere vurmayız. Bingöl'e geldiğinizde öğrencilere bizleri sorun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'