''İstanbul Kemer Takıyor'' kampanyası tanıtıldı

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında başlatılan "İstanbul Kemer Takıyor" kampanyası, düzenlenen törenle tanıtıldı.

''İstanbul Kemer Takıyor'' kampanyası tanıtıldı
''İstanbul Kemer Takıyor'' kampanyası tanıtıldı
GİRİŞ 09.05.2013 14:32 GÜNCELLEME 09.05.2013 14:31

Fatih Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Murat Özen, İl Jandarma Komutan yardımcısı Yarbay Oğuzhan Yoldaş, Sürüş Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Büyükçınar ile trafik polisleri, Jandarma trafik görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mercan, trafik güvenliği konusunda özellikle emniyet kemeri takmanın kazalarda çok kadar önemli olduğu vurgulayarak, "İstanbul Kemer Takıyor kampanyası kapsamında hazırlanan simülatörle emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu halkımıza göstereceğiz. Kampanya kapsamında bir çok okulda verdiğimiz eğitimlerimiz devam edecek. Bunun yanı sıra emniyet kemeri simülatörü hazırlandı. Bununla da vatandaşlarımızın kemer takmanın nasıl hayat kurtardığını uygulayarak görmelerini sağlayacağız. Elde edilen istatistiklere göre emniyet kemeri takanlar kazaları yüzde 60 oranında çok daha az hasarla atlatıyor. Bu nedenle bunun bir zorunluluk değil kendilerinin ve yakınlarının hatta tüm trafik içerisindeki kişilerin yaşamlarını tehlikeye atmamak adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkese buradan sesleniyoruz kemer takarsanız daha güvenli bir yolculuk yaparsınız. Trafik haftası dolayısıyla herkese kazasız, belasız, güvenli yolculuklar diliyorum" dedi.

Yana doğru 360 derece hareket ederek, aracın takla atması durumunda içindeki sürücü ve yolcuların maruz kaldığı riskleri hafifletilmiş şekilde gösteren simülatörü İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlayan Sürüş Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Büyükçınar'da kemer takmanın yasal zorunluluk değil, hayat kurtaran bir önlem olduğunu hatırlatarak,"Bu simülatörü kullanan bir kişinin bile, içinden çıktıktan sonra başka zamanlarda bindiği araçlarda emniyet kemerini takmamazlık edeceğini sanmıyorum. Araçta bulunan kaza mankeninin emniyet kemeri bağlanmazken simülatöre binen kişilerin emniyet kemeri bağlanıyor. Kemeri takan kişi hareketsiz halde kalarak alınan darbelerden oldukça az etkilenirken, kemeri takılı olmayan manken dönme etkisi ile araç savruluyor, Sürücünün üzerine düşüyor ve belki zarar veriyor. Burada emniyet kemerinin ne kadar etkili bir önlem olduğunu binenlere gösteriyoruz. Amaçladığımız bir şey daha var, sadece sürücü ve yanındaki değil arkada oturan yolcuların da emniyet kemeri takmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu hazırladığımız simulatör cihazı ile bir yıl boyunca İstanbul'un çeşitli yerlerinde vatandaşlarımıza emniyet kemeri takmanın ne kadar kolay olduğu ve kendilerini nasıl koruduğunu göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Simülatörün tanıtılmasının ardından Trafik Haftası nedeniyle ilk ve orta okullar arasında düzenlenen trafik ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı