İzmir'de tsunamiyi aratmayan görüntüler

İzmir'de dün aniden bastıran sağanak yağmurla bazı semtlerde sel oluştu. Onlarca ev ve işyeri su altında kaldı, yollar çöktü, meydana gelen sel arabaları ve bazı vatandaşları sürükledi.

GİRİŞ 10.05.2013 17:31 GÜNCELLEME 10.05.2013 18:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tsunamiyi aratmayan sel sularının bir vatandaşı sürüklemesi, afetin büyüklüğünü gösterdi.

Saat 16.30 sıralarında havanın bir anda kararmasıyla başlayan yağmur, kısa sürede etkisini arttırdı. Onlarca ev ve işyeri su altında kaldı, yollar çöktü, meydana gelen sel arabaları ve bazı vatandaşları sürükledi. Trafikte uzun kuyrukların oluşmasına yol açan yağmurda, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Sokak ve caddeleri savaş alanına çeviren yağmurla birlikte sel felaketi, güvenlik kameralarına da yansıdı. Boğaziçi semti Adem Yavuz Caddesi'ndeki sel, ortalığı savaş alanına çevirdi. Sel suları, önüne kattığı arabaları metrelerce sürükledi. Sürücüler, inerek canlarını kurtardı. Görüntülerde, kimliği öğrenilemeyen 40-50 yaşlarında bir erkek şahsın da sel sularıyla sürüklendiği görüldü. Dehşet anlarını yaşayan vatandaşlar, ne yapacaklarını şaşırdı.

Gültepe semtinde ise asfalt yarıldı, evleri çamurlu sular bastı. Mahalle sakinleri, her yağışta yolların çöktüğünü söyleyerek, yetkililerin herhangi bir önlem almadığı şikayetinde bulundu. Buca ilçesi Gürçeşme semtinde vatandaşlar, çamurlu suların dükkanlarına girmesini engellemek için fırçalarla müdahale etti. Suya kapılan Şadiment Kanpolat'ın (53) tedavisi ise Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde sürüyor.

Yağmurun ardından yeni bir güne uyanan İzmirliler, evlerini ve işyerlerini temizledi, hasar gören arabalarını tamirciye götürdü. Yetkililerden yardım bekleyen vatandaşlar, hasarlarının çok fazla olduğunu belirterek, "Sonuçta bir afet yaşandı. Arabalarımız, işyerlerimiz, evlerimiz hasar gördü. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    aynı samsun belediyesinde olduğu gibi. hatırlayın geçen yaz kaç kişi ölmüştü samsunda. kimse kimseyi kandırmasın gerçekçi olun kendine özel yasa çıkaranlar ile malı, canı yağmur suyunda telef olanlar aynı topraklarda yaşıyor ve bu insanlar seçim ile iktidar oluyor.
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP BELEDİYESİ ALTYAPI OLMADAN YAPILAŞMAYA İZİN VERMİŞ. Bu ancak modern chp belediyesinde görülür.
    Cevapla
  • TELETABI 10 yıl önce Şikayet Et
    izmir. Izmir MODERN bir kent..her yönü ile diger Anadolu illerine de örnek olacak kapasitede gelismis bir sehir...
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE CHP 'NİN BELEDİYESİ. Allahtan kar yağmıyor, yollar kapanırdı. Gizli gizli dua ediyorlar heralde.
    Cevapla
  • TELETABI 10 yıl önce Şikayet Et
    MAZGAL. Normal bir durum..Mazgallarin icine cöp, kum, toprak ve izmarit atiyoruz..durum böyle olunca TIKANMA oluyor....özellikle sigara izmaritleri, pet siseler, kapaklar vs vs ilk yagmurda kapaklarin kapanmasina neden oluyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde