Şehit annesi: Çözüm neden önce başlamadı

Askerlik uzadığı için 1994 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalında şehit olan er piyade Danyal Kütük'ün annesi Sevil Kütük (62), her anneler gününün kendileri için acı bir gün olduğunu belirtti.

Şehit annesi: Çözüm neden önce başlamadı
Şehit annesi: Çözüm neden önce başlamadı
GİRİŞ 12.05.2013 10:48 GÜNCELLEME 12.05.2013 10:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kütük, "Çözüm süreci neden önce başlamadı, bunu neden önce yapmadılar bu kadar gelin dul; anne evlatsız kaldı" diyerek ağladı.

Vatan uğruna canını veren askerlerin anneleri bugün şehitliklere akın ederek Anneler Gününü burada geçiriyor. Piyade er Danyal Kütük'te vatan uğruna şehit olan askerlerden birisi. Kütük'ün vatani görevi 1994 yılında bitmesine rağmen 15 ay olan askerlik olağanüstü hal gerekçesiyle 4 ay uzatıldığı için evine dönemedi. Bu arada izin yapmak isteyen Kütük, bir arkadaşının bebeği olduğu için izin hakkını da arkadaşına verip kendisi daha sonra yapmak istedi.

Bu arada, operasyona çıkan asker ile bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada 1 Kasım 1994 yılında şehit oldu. 3 erkek evladından birisini şehit veren anne Sevil Kütük (62) her yıl Anneler Gününde oğlunun yanına gelerek bu günü gözyaşları içinde kabristanda geçiriyor.

Oğlunun şehit olmadan önce her Anneler Gününde hediye alıp elini öperek Anneler Gününü kutladığını belirten Kütük, "Oğlum 19 yıldır Anneler Günümü kutlayamıyor. O bana gelemediği için ben onun yanına geliyorum. Acımız çok büyük kelimelerle tarif edemiyoruz. 19 yıldır acımız hiç dinmedi" diyerek gözyaşı döktü.

Kütük, PKK'nın çözüm süreci kapsamında Türkiye'den çekilmesi ve eylem yapmamasıyla ilgili olarak, "Ben PKK'ya güvenmiyorum. Bu işin sonuna getireceklerine güvenmiyorum. Ama bu çözümü neden önce getirmediler. Bir sürü eş dul kaldı, bir sürü evlat babasız, anne evlatsız kaldı. Neden çözüm sürecini daha önce başlatmadılar. Benim oğlum gitmiş bu süreden sonra çözüm gelse benim için bir anlamı yok. Ancak başka kadınların dul kalmaması, annelerin evlatsız kalmaması için çözüm olması gerekir. Ancak ben bunlara inanmıyorum" diye konuştu.

Şehit annesi Kütük, daha sonra oğlunun mezar taşını ve kabristanını su ile temizledi.

YORUMLAR 1
  • YoZGATLIM 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet Cözüm Neden Daha Önceden Baslamadi. Cünkü secim süreci yaklasiyor baskanlik sistemine gecebilmek ve yeni anayasada Türklügü ve Bayragi hice sayabilmek icin halkin agzina cözüm şekeri vermek istiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!