Ağrı'da terör örgütü yandaşlarına ağır ceza

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü PKK'ya üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 sanıktan 4'ü, 6 yıl 3 ay ile 22 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Ağrı'da terör örgütü yandaşlarına ağır ceza
Ağrı'da terör örgütü yandaşlarına ağır ceza
GİRİŞ 13.05.2013 19:38 GÜNCELLEME 13.05.2013 19:38

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Yakup Taşdemir, Dilaver Tanrıkulu, Yavuz Kaya, Abdullah Karatay ve Şeriban Emengen ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar Yakup Taşdemir, Dilaver Tanrıkulu, Yavuz Kaya ve Abdullah Karatay'ın avukatı Adnan Arslan, müvekkillerinin beraatına, mahkeme aksi kanaatteyse de lehe olan hükümlerin uygulanarak tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Emengen'in avukatı Binnaz Çeliközer de önceki celselerde yaptıkları savunmaları tekrar ettiklerini ve iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına kısmen katıldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tahliye konusundaki mütalaaya iştirak ediyoruz. Örgüt üyeliği yönünden ise sanık yakalandıktan sonra örgüt içerisinde öğrendiği tüm bilgileri kolluk kuvvetleriyle paylaşmış, bu bilgiler doğrultusunda aramalar yapılmış, örgüt mensupları çıkan çatışmada ölü ele geçirilmiştir. Bu hususun dikkate alınarak cezasında indirim yapılarak tahliyesini talep ederiz."

Son sözleri sorulan sanıklardan Yakup Taşdemir ve Abdullah Karatay'ın savunmaları Kürtçe konuştukları için tutanağa "anlaşılamadı" şeklinde geçti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıklardan Yavuz Kaya'nın "örgüt üyeliği ve roket atar silah taşıma" suçlarından beraatına karar verirken, Yakup Taşdemir, Dilaver Tanrıkulu ve Şeriban Emengen'i "örgüt üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay, Abdullah Karatay'ı da "örgüt üyeliği ve roket atar taşıma" suçlarından 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Karatay'a ayrıca 25 bin lira adli para cezası verildi.

-Olay-

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Doğubayazıt Tendürek kırsalında 26 Eylül 2012'de düzenledikleri operasyonda, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 5 kişiyi yakalamış, şüpheliler tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?