Yenilmez: 12 Eylül 46 bin evladı öldürdü

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada 12 Eylül'de yaşanan olaylara değindi ve o dönemde yaşananların hesabını sorulması gerektiğini savundu.

Yenilmez: 12 Eylül 46 bin evladı öldürdü
Yenilmez: 12 Eylül 46 bin evladı öldürdü
GİRİŞ 16.05.2013 11:31 GÜNCELLEME 16.05.2013 11:31

Ahmet Yenilmez, çözüm sürecine ilişkin, "Konuşmuş olduğumuz bu süreç, 12 Eylül'ün sırtımıza yüklediği bir süreç. 'Kanı durduruyorum' diye birileri darbe yaptı. O zamana kadar bu ülkenin 5 bin evladı gitmişti, onlar bu darbeyi yaptıktan sonra bu ülkenin 46 bin evladı gitti. Bunun hesabı birilerinden sorulmalı ama bu milletten veya bu kanı durdurmaya çalışan insanlardan sorulmamalı" dedi.

Yenilmez, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu'nun sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıya katılmak için geldiği memleketi Ordu'da, AA muhabirine çözüm sürecini değerlendirdi.
Süreçle ilgili görüşlerini, 81 ili gezen bir oyuncu ve insan olarak aktardığını anlatan Yenilmez, kanın durması ve herkesin fikrini söyleyeceği bir ortamın oluşması için çözüm sürecine destek verdiğini söyledi.
"Konuşmuş olduğumuz bu süreç, 12 Eylül'ün sırtımıza yüklediği bir süreç" diyen Yenilmez, "'Kanı durduruyorum' diye birileri darbe yaptı. O zamana kadar bu ülkenin 5 bin evladı gitmişti, onlar bu darbeyi yaptıktan sonra bu ülkenin 46 bin evladı gitti. Bunun hesabı birilerinden sorulmalı ama bu milletten veya bu kanı durdurmaya çalışan insanlardan sorulmamalı. Onun için gerek anayasa oylamasında gerekse bu süreçte destek veriyorum" ifadelerini kullandı.

-"Terör olmasaydı dünyada aç Müslüman olmayacaktı"-

Süreç sonunda güzel gelişmelerin olabileceğini dile getiren Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye Cumhuriyeti devleti 50 yıl sonra IMF'ye borcunu ödedi. Hatay patlamasının tesadüf mü olduğunu sanıyorsunuz? Güzel gelişmeler olabilir, güzel olmayan gelişmeler de olabilir. Bu süreç provokasyona da kurban gidebilir ama biz konuşacağız. Bunun için daha itidalli, daha düşünerek, daha çok konuşarak ve ne konuşuluyor ise o konuşulanların içerisinden faydalı olanı alarak devam etmeliyiz. Bizim bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. Nerede kan akıyorsa, nerede yokluk varsa bizim kardeşlerimiz. 400 milyar dolar para harcandığını biliyoruz. Ben işe maddi boyuttan bakmıyorum ama şu terör olmasaydı dünyada aç Müslüman olmayacaktı. Onların vebali var."

-"Acımızı ve gözyaşımızı birilerine sermaye yapmayalım"-

Yenilmez, şunları kaydetti:

"Ben Ahmet Yenilmez olarak cebi bol sıfırlı paralarla dolu yol arkadaşı istemiyorum. Varlığı da nimeti de külfeti de adaletli bir şekilde paylaşıp beraber yürüyeceğim bir yol arkadaşı istiyorum. Onun için birilerinin gelip bitirmesini beklemeyelim, biz bitirelim. Hesapsız kitapsız bitirelim. Acımızı ve gözyaşımızı birilerine sermaye yapmayalım. Konuşmaktan kim kaybetmiş, hepimiz faydalanıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler