Bulgaristan'da Türk sürücülere şok!

Bulgaristan'da, Bulgar TIR sürücülerinin TIR geçiş yolunu kapatma eylemi, Türk TIR sürücüleri isyan ettirdi.

Bulgaristan'da Türk sürücülere şok!
Bulgaristan'da Türk sürücülere şok!
GİRİŞ 17.05.2013 22:40 GÜNCELLEME 17.05.2013 22:40

Dünden bu yana Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunda kuyrukta bekleyen Türk TIR sürücüleri, seslerini duyurmak için, otomobillerin geçiş yaptığı yan yolu oturma eylemi yaparak kapatmak istedi. Güvenlik önlemi alan Bulgar polisi ise iddiaya göre bazı Türk sürücülerini darp etti. Olaylar, araya giren polis amirleri ve Türk TIR sürücülerinin girişimiyle yatıştırıldı eylem sonlandırıldı.

TÜRK TIRLARININ ÇEVRESİNDE POLİS

Yaşanan olayın ardından, 500'e yakın Bulgar polisi, Türk TIR sürücülerinin bulunduğu alanda geniş güvenlik önlemi aldı ve Türk plakalı TIR'ların çevresinde yeni bir yol kapatma eylemi yapılmaması için hazır bekletildi. TIR geçişini kapatan Bulgar sürücülerine ise herhangi bir müdahale olmadı. Dünden bu yana kuyrukta beklediklerini ve yemek ve su sıkıntısı yaşadıklarını belirten Mehmet Baran, "Ülkemize gitmek istiyoruz, ancak Bulgar TIR'cıların yaptığı eylem nedeniyle dünden bu yana kontak bile çalıştıramadık. Bugün tepkimizi göstermek için yol kapatma eylemi yaptık. Bulgar polisleri ise bize müdahale etti. Aldığım darbeler nedeniyle vücudumun çeşitli yerlerinde morluklar oluştu" dedi.

Arkadaşının polis tarafından darp edildiğini görünce, tartışmayı ayırmak istediğinde Bulgar polisinin kendisini de darp ettiğini iddia eden TIR sürücüsü Halit Öztürk, "Burada çok zor şartlarda bekliyoruz. Yolun biran önce açılmasını istiyoruz" dedi.

Bulgar TIR sürücülerini yaptığı eylem nedeniyle, dün sabah saat 09.00'dan bu yana, Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreova Gümrük Kapısı ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın Karşısı'ndaki Lesova Gümrük Kapısı yolunun TIR giriş bölümü kapalı olduğu için giriş ve çıkış yapılamıyor. Türkiye'de TIR sürücüleri Yunanistan sınırındaki İpsala Gümrük Kapısı'na yönlendiriliyor. Eylem nedeniyle Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunda 20, Kapıkule Gümrük Kapısı yolunda 15, Hamzabeli Gümrük Kapısı yolunda ie 12 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Kapıkule Mülki İdare Amiri ve Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak 2 ülkenin ulaştırma bakanlıklarının devreye girmesinin ardından eylemin sona erdiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı