Mısır'ın 'yeni piramitlerini' Türkler yaptıracak

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali gibi alternatif kültür sanat etkinlikleri düzenleyen bir firma, Mısır'ın Hurgada şehrinde gerçekleştireceği festivalde birçok medeniyetten mitolojik olay ve kahramanının kumdan heykelini yapacak.

Mısır'ın 'yeni piramitlerini' Türkler yaptıracak
Mısır'ın 'yeni piramitlerini' Türkler yaptıracak
GİRİŞ 18.05.2013 11:59 GÜNCELLEME 18.05.2013 11:59

Global Desing Artworks Genel Müdürü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da bu yıl 7'ncisini düzenledikleri Uluslararası Kum Heykel Festivali'nin bir benzerini davet üzerine Mısır'ın Hurgada şehrinde yapacaklarını söyledi.

Festival için, Mısır Kültür Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve yerel kurumun destek sağladığını belirten Karaca, 5 bin ton kum kullanarak oluşturacakları kum heykel sergisinde 20 kişilik bir ekibin mitoloji temasına uygun eserler üreteceğini anlattı.

Festival hazırlıkları için haziran ayında Mısır'a gideceklerini ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

"Festivalin bir ay sürmesini planlıyoruz. Dünyaca ünlü kum heykel sanatçılarının katılımıyla yapılacak festivalde dünya mitolojisinden örnekler yer alacağı gibi Mısır'a özgü ögeler de bulunacak. Turistler, Mısır'da binlerce yıl önce yapılmış piramitlerin yanı sıra Türkler'in yaptığı yeni piramitleri de görebilecek."

Kum heykel festivallerinin Mısır ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Karaca, Mısır'ın dışında Brezilya, Katar ve Azerbaycan'dan davet geldiğini, bu ülkelerde de festival düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Antalya'daki kum heykellere ilgi yüksek

Karaca, Antalya'daki kum heykel festivalinin geçmiş yıllara göre çok daha iyi bir noktada olduğunu, ilginin her geçen yıl arttığını vurguladı. Festivalin resmi açılışının 1 Haziran'da yapılacağını ancak 10 gündür ziyaretçi kabul ettiklerine dikkati çeken Karaca, kum heykel sergisini şu ana kadar yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Bu yıl "imparatorluklar" temasıyla gerçekleştirdikleri ve 10 bin ton kum kullanılan festivalde tarihte iz bırakmış imparatorluklara ve liderlere ev sahipliği yaptıklarını anlatan Karaca, Kanuni Sultan Süleyman, Napolyon, Ulubatlı Hasan, Ramses ve Cengiz Han'ın da aralarında bulunduğu pek çok tarihi kişinin heykellerinin görülebileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak