Tarık Akan'dan Başbakan'a sert sözler

Eskişehir'e Büyüşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yapmış olduğunu ‘Bal Mumu Müzesi' açılışına katılan birçok ünlü oyuncu ve sanatçı, bu sabah da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra kentten ayrıldı.

Tarık Akan'dan Başbakan'a sert sözler
Tarık Akan'dan Başbakan'a sert sözler
GİRİŞ 19.05.2013 15:07 GÜNCELLEME 20.05.2013 07:56
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Kentten ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Tarık Akan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Türkiye'de bulunmamasını eleştirdi.

Atatürk Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyan ünlüler daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın daha geniş kutlandığı günleri hatırlatan Yılmaz Büyükerşen, "Eskiden bu cadde de tribün kurulurdu. Kutlamalar burada yapılırdı. Şimdi bir antrenman sahasında yapılacak. Siz sanatçılar Atatürk'e bağlı olan insanların çocukları olarak, bu anıtın önünde çelenk koyup, saygı duruşunda durma teklifinizi saygıyla karşıladım" diye konuştu.

TARIK AKAN'DAN BAŞBAKANA 19 MAYIS TEPKİSİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramın kutlamalarında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kaçtığını iddia eden ünlü oyuncu Akan, "Çok acı yıllar yaşıyoruz. Bu ülkenin başbakanı bir bahane uydurup Anıtkabir'e gitmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Amerika Birleşik Devletlerine bu tarihte gitmesine gerek yoktu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'ndan kaçmak için gitti. Önümüzde 30 Ağustos Zafer Bayramı var, bakalım ona nasıl bir bahane uyduracak. Atatürkçülüğü, Laikliği nasıl yıkarız diye uğraşıyorlar. Bizlerde elimizden ne geliyorsa, ne Mustafa Kemal'e ne Cumhuriyetçiliğe en ufak şekilde dokundurtmayacağız. Bu ülkeyi onların istediği şekilde inanç bazlı, din bazlı sisteme oturturmamaya çalışacağız" dedi.

YORUMLAR 95
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    bunları yedikleri içtikleri gördükleri her şey yalan..... ...boş boş yaşıyorlar? bir ot kadar bile faydaları yok dünyaya.....
    Cevapla
  • firdevs tokay 10 yıl önce Şikayet Et
    PEH PEH PEH. tarık akan kaç yaşındasın ve türkiyeyi geçmişten bu yana hiç tkip etmemişsin ben çok genç bir türk vatandaşı olarak geçmişimi araştırdım. siz bunları yaşadınız. türkiye milenyum çağında artık. bırakın bı sığ görüşü ileriye bakın. eminim atatürk yaşasaydı bu sığ görüşünüze lanet ederdi. biraz ileri görüşlü olun ve geçmişte takılmayın.(unutun demiyorum sadece takılmayın )
    Cevapla
  • safak 10 yıl önce Şikayet Et
    Harika. Azına sağlık TARIK AKAN tebrik ederim.... Akp BDP nin zoruna gidiyor sözlerin ellemeyin gitsin :=)
    Cevapla
  • zekeriya Yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Akil tutulamasi bu olsa gerek. Sevgili Tarik Akan Kardesim, Sizin zihniyettekiler 70 yil hep bu anlayisla Putlarin önünde durdunuzda ne oldu. Bu adamlar 12 yildir Dünyada gitmedik yer birakmadilar, 12 yilda sizi 12 ye katladilar. Iste fark buuuuuuu. Biraz insan olmanin geregini yapin ve insaflica düsünün belki bu defa anlarsiniz. Hos 70 yildir anlamadinizya. Cikmayan candan ümit kesilmez.
    Cevapla
  • münevver seyrek 10 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. Ben bu artisti öğrenciliğimden beri tanırım. Eğer din ve iman bazlı şu türk insanı olmasaydı, bu isimde biri olcağını hiç zannetmiyorum. Sanatçı objejtif olup, dine saldırmamalı. Hele milyonların seçtiği bir başbakana... gittiğim ve para ödediğim filmlerine şimdi çok acıyorum.. yazıklar olsun......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti