Mersin'de sahili kirli bir tabaka kapladı

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi sahilinde gemilerin neden olduğu iddia edilen sarı ve pis kokulu tabaka deniz yüzeyini kapladı. Kirliliğin bulunduğu alanda ölü bir deniz kaplumbağası ile çok sayıda yengeç sahile vurdu.

Mersin'de sahili kirli bir tabaka kapladı
Mersin'de sahili kirli bir tabaka kapladı
GİRİŞ 20.05.2013 18:15 GÜNCELLEME 20.05.2013 18:15

Alınan bilgiye göre, denizin yüzeyinde sarı ve pis kokulu bir tabaka oluştuğunu gören vatandaşlar durumu polis ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirdi.

İl müdürlüğü ekipleri, sudan örnek alarak kirlilikle ilgili araştırma başlattı. Bölgede bir deniz kaplumbağası ile çok sayıda yengecin kıyıya vurduğu gözlendi.

Çevrede balık tutan Mustafa Güngör, koku üzerine olay yerine geldiklerinde denizin yüzeyini sarı bir tabakanın kapladığını gördüklerini anlattı.

Durumu yetkililere bildirdiklerini ifade eden Güngör, "Kirlilik tüm kıyı şeridi boyunca sürüyor. Sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Ölen çok sayıda deniz canlısı var. Su yüzeyinde ölü bir deniz kaplumbağası da bulduk. Denizin acilen temizlenmesi lazım. Bu kirlilik devam ederse daha çok canlı ölebilir" dedi.

Kirliliğin gemilerden kaynaklandığı yönündeki iddialarla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli talimat verdi! Dünya Kupası öncesi Milli Takım'a anlamlı jest
Guardiola'dan dünyaya vicdan çağrısı! Filistin ve savaş sözleri sosyal medyayı salladı