Dereye düşen ineğinin başında sabaha kadar bekledi

Muş'un merkeze bağlı Derecik Köyü'nde çiftçilik yapan 37 yaşındaki Seyfettin Bozkurt, düştüğü derede mahsur kalan gebe ineğini yaban hayvanlarından korumak için başında sabahladı.

Dereye düşen ineğinin başında sabaha kadar bekledi
Dereye düşen ineğinin başında sabaha kadar bekledi
GİRİŞ 22.05.2013 10:53 GÜNCELLEME 22.05.2013 10:53

8 nüfuslu Bozkurt Ailesi'nin geçim kaynağı olan gebe inek, önceki gün otlarken yağışta kayganlaşan zemin nedeniyle dere yatağına düştü. Seyfettin Bozkurt, ineğinin dere yatağından çıkamadığını görünce önce köylülerden yardım istedi. Ancak köylülerin çabası, ineği düştüğü yerden çıkarmaya yetmedi. Havanın kararması üzerine ineğini yabani hayvanlardan korumak isteyen Seyfettin Bozkurt, geceyi dere kenarında hayvanının yanında geçirdi.

Dün İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nden gelen ekiplerle köylüler, yaklaşık 800 kilo ağırlığındaki ineği iple bir kızağa bağlayarak dere yatağından çıkardı. İneğine kavuşunca mutlu olan Seyfettin Bozkurt, "Otlarken yağış nedeniyle kayganlaşan yerden kayarak dereye düşen ineğim hamileydi. Ona bir şey olmaması için başında bekledim. AFAD ekipleri gelip kızak sistemi ile ineği kurtardı. Allah herkesten razı olsun. Eğer ona bir şey olsaydı çok üzülürdüm. Çünkü o bizim tek mal varlığımız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti