Cumhurbaşkanı Gül'ü gururlandıran savunma!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roketsan'ı ziyaret ederek hava savunma araçlarını inceledi ve 1230. test motorunun ateşlemesini gerçekleştirdi.

GİRİŞ 22.05.2013 15:52 GÜNCELLEME 22.05.2013 19:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fabrikaya gelişinde Cumhurbaşkanı Gül'ü, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Kaftan ve Genel Müdür Selçuk Yaşar karşıladı. Şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e, Genel Müdür Yaşar tarafından Roketsan hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Roketsan Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Fabrika girişinde Cumhurbaşkanı Gül sergilenen, Hava Savunma Füzesi Fırlatma Aracı, iki ayrı Çok Maksatlı Çok Namlulu Roketatar, Sakarya Çok Namlulu Roketatar ve Yıldırım Füzesi Fırlatma araçlarını inceledi. Fabrikada çeşitli incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Roketsan tarafından üretilen 122 milimetre topçu roketinin kafile kabul testleri kapsamında 1230. test motorunun statik test ateşlemesini gerçekleştirdi.

YORUMLAR 11
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan benim ideolojim degil. önemli olan Türkiyenin sundugu tablonun SONUCUdur. caydirici olamiyorsan böyle showlara gerek yok. ayrica 1230ncu motor deniliyor. yani siradan bir olay yapmis fakat medya pohpohlamis. isterdimki bu teknoloji sayesinde havada ucan füzeler imha edilsin. hemde canli olarak gösterilsin. video kayitlari ile degil. bu arada Türküm. ideolije gerek yok. Türk olmak müslüman olmanin en dogalidir. editör bu sözümde senin gibi capsizlara olsun !! yillardir hangi görüse sahip oldugumu hala anlayamamissin !!
    Cevapla
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    ha işte böyle... %100 yerli.. zamanımızda atmak füzedir,uçaktır. sivil roket yarışmaları da düzenlenmeli.. bu konudaki yasaklar kaldırılmalı. birde türkiyenin patriotlarını yaparsak bu iş tamam demektir.. türkiye halkı kadar genç ve azimli bir millet varmı.. sayın başbakan vesayet yasaklarını kaldırın...
    Cevapla
  • Genç Adam 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN kârı birilerinin ahu zar-ı. Türkiye ürettikçe birilerine dert olur. para mı alır yoksa kuyruk acısı mı vardır bilinmez. ancak yazdıklarından kinleri zehirleri belli olur. bu anlama kıtlığı olan kişilerin derdi başkadır. onlar ister ki 2002 de olduğu gibi ülkenin ihtiyaç duyduğu silahların ancak %25 yurt içinde üretilsin, geri kalanı ithal edilsin. 2012 itibariyle çok şükür ülkemizin silah ihtiyacının % 54 ü yurdumuzda üretiliyor. Bir de üçkağıtçının herkesi üçkağıtçı görmesi gibi bir handikapları oluyor. O maket dediklerini ideolojilerinin temeli olan ülkeler üretiyor.
    Cevapla
  • Serdar Güney 10 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah. Ülke kendisini hortumlayan partilerden kurtulduğu gibi, bu tür gelişmelerle tüm hakkaniyetli ve imanlı Türk vatandaşlarını gururlandırıyor. Kimileri de kuduruyor, kanallarda salyalarını akıtıyor. Yukarıdaki resimdeki sinek vızıldıyormu ne? :)
    Cevapla
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    gelsin diger zamlar. verilsin yeni tavizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi