Gelibolu için ATV'li eylem planı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı için hazırlanan 'Eylem Planı'yla küçük orman yangınlarına, su tankı bulunan ATV ve motosikletlerle müdahale edilecek.

Gelibolu için ATV'li eylem planı
Gelibolu için ATV'li eylem planı
GİRİŞ 24.05.2013 12:42 GÜNCELLEME 24.05.2013 12:42

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, bölgelerine bağlı Balıkesir ve Çanakkale illerindeki toplam orman varlığının 1 milyon 175 bin hektar olduğunu söyledi.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ile Kaz Dağları Milli Parkı'nın bulunduğu bölgelerinin önemli miktarda kızılçam, karaçam, kayın ve meşe varlığına sahip olduğunu belirten Yalçın, özellikle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını korumak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü ile "Yangın Eylem Planı" hazırladıklarını bildirdi.

Yangınlara ilk müdahalenin çok önemli olduğunu ifade eden Yalçın, eylem planıyla, arazözle müdahalenin mümkün veya gerekli olmadığı orman yangınlarına, su tankı bulunan ATV ve motosikletlerle müdahale edileceğini dile getirdi.

Yalçın, Türkiye'de ilk olan uygulamayla ATV ve motosikletli ekiplerin yangınla müdahalenin yanı sıra devriye görevi de yapacağına söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?