Kurukafa bile ezdiler ama kaçamadılar

Samsun Emniyeti'nin 7 il ve 4 ilçede 97 evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 3.5 ay önce başlattığı teknik takip sonucu gözaltına alınan 46 şüpheli serbest bırakılırken zanlılarla ilgili ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Kurukafa bile ezdiler ama kaçamadılar
Kurukafa bile ezdiler ama kaçamadılar
GİRİŞ 24.05.2013 20:08 GÜNCELLEME 24.05.2013 20:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 SAMSUN'da çete kurup 3.5 ay içinde 7 il ve 4 ilçede 97 evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 46 şüpheliden 15'i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 31 şüpheli hakkında işlem devam ediyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık masası ekipleri 3.5 ay önce evlerden hırsızlık yapanlara yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan teknik takip sırasında şüphelilerden bazı kadınların hırsızlık yapmadan önce hayvan kurukafasını taşla kırarak 'nasiplerinin açılması' ve 'polise yakalanmamak' için dua ettiklerini belirlendi. Polis tüm bunları güvenlik kamerası ile saniye saniye kaydetti.

Teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından 4 gün önce operasyonun düğmesine basan polis 27 ayrı adrese 235 polisle baskın düzenledi. Yapılan baskında 'suç işlemek için örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüt üyesi olmak, teşekkül halinde evden hırsızlık yapmak konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek ve hırsızlık malını satın almak' suçlamasıyla 21'i kadın toplam 46 kişiyi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarında ise 3 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, bir miktar ziynet eşyası ile kapı açmakta kullandıkları belirtilen çok sayıda toka ve plastik aparat ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ünün kuyumcu olduğu ve hırsızlık malılarını satın aldıkları ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sırasında şüpheli kadınların 3.5 ay içinde 7 il ve 4 ilçede toplam 97 evden hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Ayrıca halen gözaltında olan Yaşar G.'nin (34) 4 ayrı hırsızlık suçundan 14 yıl 6 ay, Döndü G.'nin ise 2 ayrı hırsızlık suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezalarının olduğu belirlendi.

Polis tarafından sorgulanan kadınlardan bir kısmının suçlamaları kabul edip evden hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. Bazıları da suçlamayı kabul etmeyip bohçacı olduklarını ve satış yapmak için apartmana girdiklerini söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 31 şüpheli adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    İşe yaramış!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Kurukafa ezmek işe yaramış baksanıza çoğu serbest bırakılmış.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı