BDP'den Çukurca'da karakola karşı eylem

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde bir grup BDP'li, Karataş Karakolu'na yürüyerek basın açıklaması yapıp yeni inşa edilecek karakolları protesto etti.

BDP'den Çukurca'da karakola karşı eylem
BDP'den Çukurca'da karakola karşı eylem
GİRİŞ 24.05.2013 20:53 GÜNCELLEME 24.05.2013 20:53

Çukurca BDP İlçe binası önünde toplanan aralarında BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç'un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, araçlarla Çetin Doğan Köprüsü'ne geldi. Buradan 'Ölüm kalesi istemiyoruz', 'Karakola değil barışa yatırım', 'Karakol değil barış istiyoruz' dövizleri taşıyan göstericiler, 'PKK halktır halk burada', 'Karakol yapan eller kırılsın', 'Selam selam İmralı'ya bin selam' sloganları atarak karakol önüne kadar yürüdü. Burada BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç, basın açıklamasını okudu.

Başlatılan barış sürecini desteklediklerini belirten Tunç, "Her annenin döktüğü gözyaşı aynıdır. Bu nedenle anneler artık ağlamasın. Anneler gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Kürt halkından tek taraflı fedakarlık beklemek vicdansızlıktır. Daha güzel ve özgür bir coğrafya bırakmak yerine, burada savaş kuleleri inşa ediliyor. Çözüm sürecinde bu kulelerin inşası Kürt halkında derin endişelere neden oluyor. Madem çözüm ve barış deniliyor neden bu savaş kuleleri inşa ediliyor. Neden bu kadar asker bu dağlarda görev yapıyor. Bizler bu kulelerin yapımına karşıyız. Kulelerin yapımı devam ederse karşısında duracağız" dedi.

Askerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • adem cetin 13 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgedik e. güzel kardeşim orada devlet yok ki olmadı devlet sadece atıp tutuyor orada su bedava elektirik bedava üstüne üstlük devlet buzdolabı hertürlü elektronik eşyayıda veriyor sonrada orada ki kaybı batıya yansıtıyor bizde uyuyoruz mecburen insanın zoruna giden bu eger ülkeyi sahiplendiysek vatanımız var diyosak bu ayrımcılık bir önce kalkmalı adamlar buraya kabadayı gibi gelip yazıp giderler orada görselerde kacak var ses cıkartamazlar işde sorun bu bizim sectiğimiz insanlar bize verdiği deger bu kadar inş halkımız bu sefer devleti yönetenlere azdaolsa dur diyecek yanlış yoldasın diyecek ve inş düzelecek temennimiz bu
    Cevapla
  • mustafa akgedik 13 yıl önce Şikayet Et
    hani devlet hani polis nerde asker.. . nerde asan kesen taksime ve diğer illerde yasal olan gösterilere izin vermeyip milleti gaza boğduran coplatan iç işleri bakanı nerdeler.. oralarda sözleri geçmiyormu orası artık türkiye değilmi ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gündem olan iddia! Özgür Özel her yolu deniyor! Bu kez de Cem Uzan'ın kapısını çaldı
Dünya Kupası ev sahibi ABD'den Senegal'e kötü muamele