Solingen'de ölenler dualarla anıldı

Almanya'nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993′te ırkçılar tarafından kundaklanan evde hayatını kaybeden 5 Türk için anma töreni düzenlendi.

Solingen'de ölenler dualarla anıldı
Solingen'de ölenler dualarla anıldı
GİRİŞ 29.05.2013 17:14 GÜNCELLEME 29.05.2013 17:14

Törende açıklama yapan Solingen Büyükşehir Başkanı Norbert Feith, yirmi yıl önce yaşanan olayın karanlık bir örtü olarak Solingen'in üstüne örtüldüğünü belirtti. Feith, "Acı ve üzüntü hem Genç ailesinin, hem de ailenin diğer bireylerinin refakatçisi oldu. Bu kara sayfayı unutmayacağımız konusunda emin olun. Bizler ve bugün burada bulunan herkes böyle bir olayın bundan sonra yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız." dedi. Bu acı olaydan ötürü şehrin olumsuz şekilde anılmasından hep rahatsızlık duyduklarını belirten Feith, şehirde ırkçılığın bir daha asla yer bulmayacağını söyledi.

Aşırı sağcı ırkçılar tarafından evlerinin gece yarısı kundaklandığını hatırlatan Mevlüde Genç ise "O günkü acıyla bugünkü acı aynı, değişiklik olmadı. Bu acı benimle beraber mezara kadar gidecek." dedi. Mevlüde Genç, şöyle devam etti: "Evlatlarımı kaybettiğimde Alman dostlarımız bana zaman her şeyin ilacıdır demişlerdi. Zaman bana ilaç olmadı. Kalbimdeki acı bugün gibi taze. Dayanılmaz acımı hiç bir zaman yüksek sesle haykırmadım." Aradan 20 yıl geçmesine rağmen kenti ve ülkeyi terk etmeyen Genç çifti, hala ölen çocuklarının hayallerinin gözlerinin önüne geldiğini anlattı.

20 yıl önce Solingen Faciası'nda hayatını kaybeden 5 kurbanı anmak, aşırı sağ ve ırkçılığa karşı ortak tutumu sergilemek amacıyla düzenlenen anma töreni Solingen Belediye Başkanı Nobert Feith'ın himayesinde gerçekleşti.

Solingen'de aşırı sağcılar tarafından kundaklanan evde Saime Genç, Hülya Genç, Gülistan Öztürk, Hatice Genç ve Gürsün İnce adlı Türk vatandaşları hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor