Dikkat! Bu bölgelere çamur yağacak

Meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Dikkat! Bu bölgelere çamur yağacak
Dikkat! Bu bölgelere çamur yağacak
GİRİŞ 29.05.2013 17:46 GÜNCELLEME 29.05.2013 17:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgeleri ile zamanla batı bölgelerimizin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis) ve öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 5 derece artacak, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve yarın batı kesimlerde yer yer kuvvetlice esecek.

TOZ UYARISI

Meteoroloji, Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında görülecek toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ile gece saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi ve yer yer toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi ve yer yer toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi ve yer yer toz taşınımının görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzeybatısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Konya'nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Bitlis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"