THY marka kokusu çıkardı

THY'nin VIP, CIP salonları, bilet satış ofisleri, uçak içi ve diğer kurumsal ürünlerinde kullanacağı, TK 1933 adını verdiği marka kokusu bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

THY marka kokusu çıkardı
THY marka kokusu çıkardı
GİRİŞ 30.05.2013 14:24 GÜNCELLEME 30.05.2013 19:25

Atatürk Havalimanı THY Dış Hatlar CIP Salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan THY Kurumsal İletişim Etkinlikler Müdürü Yasemin Erdemir Güzeloğlu kokunun adı olan TK 1933'ün THY'nin 5 uçakla başladığı yıldan aldığını belirterek. "Koku insanlık tarihi kadar eski. Biz de THY olarak kurumsal bir kokumuz olsun istedik. TK 1933 kullanacağımız marka kokusu olarak belirlendi" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan ve tasarımı hazırlayan MG Gülçiçek Yönetim Kurulu Başkanı Miçhel Gülçiçek ise yaklaşık 15 ay süren bir çalışma sonunda kokuyu elde edebildiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olan THY'nin kurumsal kokusunu tasarlamak, üretmek ve değerli yöneticileri ve ekibiyle projeyi tamamlamak bizim için büyük mutluluk oldu. 1961 yılından bu yana sektörde esans üreticisi olarak faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda 56 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu kokuyu üretirken THY müşterilerinin beğeneceği ve isteyeceği bir kokuyu hedefledik."

5 KITADAN HAMMADE GELDİ

TK 1933 kokusunun yapılabilmesi için Türkiye dışında 5 kıtadan hammadde getirdiklerini söyleyen MG Gülçiçek firmasının Kurumsal İletişim Direktörü Duygu Beşbıçak Karahan ise şunları söyledi:

" 2012 Ocak ayından beri çalışıyoruz. 1492 kabin görevlisinin testinden sonra ön elemeden geçen 8 koku için THY CIP salonunda 1150 kişi ile bir yıl süren panel test çalışması yaptık. Son olarak finale kalan 2 koku arasında tüm kurumsal ürünler ve alanlarda gösterdiği uyumluluk sebebiyle TK 1933, marka kokusu olarak seçildi. Bu çalışmada THY'nin uçtuğu 5 Kıtayı temsilen getirilen doğal hammaddeler kullanıldı.

TK 1933'ün içeriğinde Türkiye'den Kekik, Defne, Lavanta, Mercan Köşk' ün yanı sıra Fas'tan Portakal Çiçeği, İtalya'dan Bergamot, Yunanistan'dan Sakız Ağacı, Kıbrıs'tan Greyfurt, Makedonya'dan Ardıç Yağı, Yemen'den Mürursa, ABD'den Virginia Sedir Ağacı, Kanada'dan Köknar, Meksika'dan Misket Limonu, İspanya'dan Limon, Macaristan'dan Mavi Papatya, Brezilya'dan Pelesenk, İran'dan Kasnı, Pakistan'dan Limon Otu, Mısır'dan Yasemin, Somali'den Günnük, Hindistan'dan Nane, Ruanda'dan Vanilya, Tanzanya'dan Yılan Yağı, Güney Afrika'dan Hint Karanfili, Endonezya'dan Tefarik, Vietnam'dan Fesleğen, Çin'den Okaliptus ve Rusya'dan Misk Adaçayı yer alıyor."

THY yeni marka kokusu olan TK 1933 daha sonra özel bir şişe içinde üzerine örtülen kırmızı örtünün kaldırılması suretiyle misafirlere tanıtıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti