Kotil, kabin memurlarının gününü kutladı

Her yıl 31 Mayıs'ta kutlanan " Dünya Kabin Memurları Günü"nde, THY Genel Müdürü Temel Kotil Atatürk Havalimanı'ndaki kabin memurlarının onların bu gününü kutladı.

Kotil, kabin memurlarının gününü kutladı
Kotil, kabin memurlarının gününü kutladı
GİRİŞ 31.05.2013 12:44 GÜNCELLEME 31.05.2013 12:44

Kabin memurlarının havacılığın olmazsa olmazı olduğunu belirten THY Genel Müdürü Kotil, dinlenme odasında bekleyen tüm kabin memurlarının tek tek ellerini sıktı. Burada yaptğıı konuşmada  uçaklarda yaşadığı bazı anılarını anlatan Kotil, daha sonra THY'nin dünya üzerinde uçtuğu bütün yerleri gösteren bir pastayı kabin memurlarıyla birlikte kesti. THY Genel Müdürü  Kotil, gazetecilere yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

" Dünya Kabin Memurları hayırlı uğurlu olsun. 80 yıldan beri bu şirket, bu kabin memurlarıyla uçuyor. 'Nice 80 yıllar' diliyorum. Arkadaşlarımız uçaklarda yolcularımızı mutlu bir şekilde uçuruyorlar. Bu arkadaşlar şirketimizin yüz akı. Hepsi Allaha emanet olsun. Hepsine 'hayırlı uçuşlar' diliyorum. Göreve başladığım yıllarda kabin memuru sayımız 1700 kişiydi. Şimdi 6 bin 500. 2020 yılı hedefimizde ise bu rakam 12 bin olacak. Kabin memuru ihtiyacımız sürekli arttığı için devamlı olarak alım yapıyoruz. Grev nedeniyle hiçbir uçuşumuzda aksama olmadı."

Temel Kotil,  bir gün önce tanıtımı yapılan kurumsal kokunun istenmesi halinde piyasaya satışının yapılıp yapılmayacağı sorusunu ise, " O bizim marka kokumuz, ticaretini düşünmüyoruz" diye cevapladı.

TASSA'NIN BİLDİRİSİ

Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA), Dünya Kabin Memurları Günü nedeniyle her yıl yaptıkları coşkulu etkinlikleri, bu yıl grev nedeniyle ertelediklerini 10 gün önce yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu. TASSA tarafından bugün yapılan açıklamada da,  "31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Gününü bu yıl coşkuyla kutlayamayacak olmamız her birimiz için üzücü de olsa gökyüzünün bekçileri için uçmak bir tutku. Bu tutkunun coşkusunu gecikmeli olarak yaşayacağımızı hatırlatarak Dünya Kabin Memurları Günümüzü kutlarız" denildi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek