Alman turistleri sahil güvenlik kurtardı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, mavi yolculuğa çıktıkları kiralık yatın bozulması sonucu dalgalar arasında kalan 6 Alman turist, Sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

Alman turistleri sahil güvenlik kurtardı
Alman turistleri sahil güvenlik kurtardı
GİRİŞ 31.05.2013 15:52 GÜNCELLEME 31.05.2013 15:52

Marmaris'e tatile gelen 6 Alman turist, kiraladıkları,Avusturya bayraklı, Viyana'ya kayıtlı, 7 metrelik, 'Gemini' adlı yelkenli yat ile önceki gün mavi tura çıktı. İlk olarak Ölüdeniz'e giden Alman turistler, daha sonra rotalarını Kaunos Antik Kenti'ne çevirdi. Kötüburun Mevkisi'ne geldiklerinde dev dalgalara yakalanan yatın pervanesinde arıza meydana geldi. Sürüklenen tekne karaya oturdu.

Korku dolu anlar yaşayan Alman turistler Loowıg Hölzberger (64), Bertholo Hoess (71), Karl Dıeter Geor (62), Klaus Mıchael Müler-Kaler (69), Arthur Mıchael Ouzeng (64) ve Gunter Walter Hans Mıelke (61), can yeleklerini giyip, bir yandan da cep telefonlarıyla Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan yardım istedi. 25 mil mesafedeki Fethiye Sahil Güvenlik 83 botu harekete geçerek, arızalanan tekneye ulaştı. Teknenin kurtarılıp, yakındaki küçük bir koya bağlanmasının arından 6 Alman, sahil güvenlik botuna alındı. Fethiye Bot Komutanlığı'na getirilen 6 turist, burada hazır bekletilen ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi. Paposortlarının da kontrol edilmesinin ardından çağrılan başka bir tekneyle 6 turist Marmaris'e dönmek üzere yola çıktı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar