Bruce Willis'i de provokasyona alet ettiler

Taksim olaylarıyla ilgili medyada yer alan ve Bruce Willis'e ait olduğu belirtilen halkı provoke etmeye yönelik twitin yalan olduğu ortaya çıktı. Hem de öyle bir yalan ki, okuyunca tezgahlanan oyun ve yürütülen operasyonu daha iyi anlayacaksınız...

Bruce Willis'i de provokasyona alet ettiler
Bruce Willis'i de provokasyona alet ettiler
GİRİŞ 02.06.2013 11:20 GÜNCELLEME 02.06.2013 11:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Taksim'deki olaylar sürerken medyaya ilginç bir haber düştü. Haberi başta Milliyet, Hürriyet, Vatan, Akşam ve OdaTV olmak üzere birçok haber sitesi kullandı.

Haber " Bruce Willis: Türkiye acı çekiyor" başlığı altında aynen şöyleydi;

"Gezi Parkı olayları Hollywood yıldızlarının da gündemine girdi. Ünlü yıldız Bruce Willis protestoları ve polisin sert müdahalesini duyurdu...

Ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis Türkiye'de Gezi Parkı nedeniyle yaşanan protestoları ve polisin sert müdahalesini tweet atarak duyurdu.

Willis'in mesajı şöyle: "Herkes bildirsin... Türkiye'de basın çalışmıyor... İnsanlar sokaklarda ölüyor? Türkiye acı çekiyor! Tweet atın lütfen..."

BRUCE WİLLİS'İN TWİTTER HEABI YOK

Çünkü söz konusu haberib her kelimesi yalandı. Evet yanlış okumadınız, haberin her kelimesi yalan çünkü Bruce Willis'in resmi bir twitter hesabı yok.

Bu bilgiye ulaşmak ise hiç de zor değil. Kısa bir araştırma yapmak bu bilgiye ulaşmak için yeterli. Ünlülerin tweetlerini takip eden siteler "Bruce Willis'in twitter hesabı yok" diyor. ( Görmek için tıklayınız  )

Bu bilgiye ulaştıktan sonra ikinci bir doğrulama için araştırmaya devam ettik. Bu sefer karşımıza çıkan bir diğer popüler sitede ise  Bruce Willis'in hayranları 'BruceWillis'i twitter'da nasıl takip edebilirim?' diye soruyor. Aldıkları cevap ise yine aynı; "Takip edemezsiniz, çünkü onun twitter hesabı yok" (Görmek için tıklayınız))

Meşhur sorgulama sitesi aynen bu cevabı veriyor. Aslında bunlara gerek de yok çünkü Bruruce Willis'e ait olduğu b

elirtilen twitin photoshop oldugu da acikca belli oluyor çünkü ismin yanında twittere kayıt için kullanılan @ ile başlayan kullanıcı ismi yer almıyor.

PROVOKASYON

Peki malum medya bunu neden yapıyor? Söz konusu sahte twiti tekrar okuduğumuzda amaçları net bir şekilde ortaya çıkıyor; Willis'in mesajı şöyle: "Herkes bildirsin... Türkiye'de basın çalışmıyor... İnsanlar sokaklarda ölüyor? Türkiye acı çekiyor! Tweet atın lütfen..."

Malum medya bunu hep yapıyor. Amaç ise halkı provoke etmek, Taksim provokasyonuna desteği artırmak ve Taksim olaylarına dünya destek veriyor" algısı yaratmak. En önemlisi de sosyal medya üzerinden yaptıkları operasyonda vermekn istedikleri mesajları ünlü birinin ağzından verip hem ciddiye alınmasını hem de yayılmasını sağlamak.

İşin en çarpıcı tarafı da internet medyasının tık uğruna bu yalan haberin üzerine atlayarak provokasyona alet olması.

KAYNAK: ROTAHABER.COM
YORUMLAR 1
  • sedat özgen 10 yıl önce Şikayet Et
    komedi. Bruce Willisin Ülkemizin varlığından haberi var mıdır ki acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."