Gezi Parkı'nda olaylara en çok onlar sevindi!

Gezi Parkı'nda 10 ağacın sökülerek başka yere taşınması işini bahane ederek, İstanbul'u Tahrir'e dönüştürme çabasına girişen marjinal gruplar dışarıda en çok da İsrail'i sevindirdi.

Gezi Parkı'nda olaylara en çok onlar sevindi!
Gezi Parkı'nda olaylara en çok onlar sevindi!
GİRİŞ 04.06.2013 11:08 GÜNCELLEME 04.06.2013 11:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail gazetesi, İstanbul'daki olaylar üzerinden Başbakan Erdoğan için “balayı bitti” yorumunda bulundu.

İsrail gazetesi Yedioth Ahoronot'ta yayınlanan ve Türkiye uzmanı olarak bilinen Prof. Dror Ze'evi'nin imzasını taşıyan makalede, İstanbul'da yaşanan olaylardan sonra Türk siyasetinde hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağından söz edilerek, iktidar partisinin seçmenleri ile olan iyi ilişkilerinin sarsıldığı ileri sürüldü.

BAŞBAKAN'IN TAVRI HALKI KIZDIRMIŞ

Türkiye'nin son on yılda demokrasi ve ekonomik gelişme yolunda geçmişe göre büyük bir ilerleme kaydetmesine rağmen, içten içe Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde bir otokrasiye doğru sürüklenmek istendiği iddia edilen yazıda, 1990'lardan bu yana ifade özgürlüğü, ordunun siyasi gücünün azalması, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması gibi konularda gelişme kaydeden ülkenin Başbakan'ın “Türkiye için en iyisini ben bilirim” felsefesinin halkı artık kızdırdığını savunuldu.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRENLER HAPSE ATILIYORMUŞ!

İsrailli gazetede baş sayfadan verilen makalede şöyle denildi: “Son yıllarda Başbakan Erdoğan kendisine ve hükümetine karşı basında yapılan eleştirilere anlayış göstermiyor. Hükümeti eleştiren gazeteciler eğer şanslı iseler sadece işlerinden oluyor, dahası parmaklıklar arkasına gönderiliyor. Yazı işleri müdürleri, gazeteleri sıkça ziyaret eden ve bir anda vergi ödemelerinde yüzbinlerce liralık açık bulan kontrol memurları ile cezalandırılıyor. Hükümeti eleştiren aydınlar, akademisyenler, askerler darbe planları yapıyorlar diye hapse atılıyor. Hükümetin bu baskıları, Türkiye'de sivil bir itaatsizliğe neden olmak yerine, şimdiye kadar asla bir araya gelemeyen farklı siyasi grupları bir araya getirdi. Yaşanan bu toplumsal isyanlar eninde sonunda bastırılacaktır fakat, Başbakan ve partisinin seçmen kitlesi ile olan ilişkileri bir daha asla aynı olmayacaktır.”

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 19
  • 365 10 yıl önce Şikayet Et
    suçlu kim A partisimi B partisimi C partisimi . kardeşim çok haklısın yakıp yıkanlar çapulcudur. ama asıl sorun şu daha düne kadar basit bir çadır kurma eylemi iken bu, gazla polisle baskı ile olayları alevlendiren kim? bu olayları fırsat bilip bu halkı saga sola saldırtan kim? bundan nemalanan kim yada kimler? o sokakları savaş alanına çeviren şerefsizler kadar bundan nemalananlar da suçludur. suçlu kim A partisimi B partisimi C partisimi yoksa bu particilikden nemalanıp halkı birbirine kırdırmaya çalışan 3-5 partili iş adamı siyasetçimi.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bence israil üzülmüştür. başka söze gerek yok.
    Cevapla
  • yusuf yağcı 10 yıl önce Şikayet Et
    yakıp yıkanlar ancak çapulcudur. sadece halk bunlar oluyor öylemi? Asimetrik savaş budur işte. azınlığın çoğunluğa dayatması. bunlar halk olarak görülmemeli yakıp yıkanlar ancak çapulcudur.
    Cevapla
  • 365 10 yıl önce Şikayet Et
    sesini yükselten halk.. bakıyorum da yaptığım yorumlar bazılarının zoruna gidiyor... varsın gitsin.. zaman gazetesini açıp okuyun benim size anlatmaya çalıştığımı hocanız amerikadan size anlatıyor... oku.... oku ki at gözlüğü takmaktan kurtul bazı şeyleri gör. ben yaptım oldu bir yere kadar. o koltukta oturanlar %45 oy aldık isdedigimizi yaparız sanmasın geri kalan insanlarda bu ülkede yaşıyor. sen halkını dinlemez isen halkın sesini yükseltir. sesini yülselten halktan korkan lar azcıkda HAKTAN korksun.
    Cevapla
  • Kemal Ateş 10 yıl önce Şikayet Et
    hesaplaşma vakti gelecek elbet. bizde kendilerini bir karıştırırsak başlarına ne gelir hesaplamışlarmıdır acaba. ama merak etmeyin şu iş bitsin kim kimi karıştırıyor görüşeceğiz onlarla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat