İzmir'de 'eylem' sendikaları böldü

DİSK- KESK- TMMOB- TTB'nin ortaklaşa almış olduğu kararla yapılacak genel grev kapsamında İzmir'de yarın toplu ulaşım seferlerindeki eylem sendikalar arası ikilik yarattı.

İzmir'de 'eylem' sendikaları böldü
İzmir'de 'eylem' sendikaları böldü
GİRİŞ 05.06.2013 13:38 GÜNCELLEME 05.06.2013 13:38

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasında örgütlü İZELMAN'ın ESHOT bünyesinde çalışan şoförleri iş bırakacak. Ancak, TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye- İş Sendikası'nın örgütlü olduğu İZULAŞ ve ESHOT kadrolu şoförleri ise sefere çıkacak.

Belediye- İş Sendikası yetkilileri ilk yaptıkları açıklamalarda genel greve katılacaklarını ve direksiyon başına geçilmeyeceğini bildirdi. Ancak akşam üzeri Belediye- İş 1 No'lu Şube Başkan Zeynel Ersoy, aldıkları karar gereğince şoförlerin işbaşı yapacağını söyledi.

Zeynel Ersoy, "Sendikalar arası bir iletişim kopukluğu oldu. Bu kez eylemin çalışarak olacağını düşünüyoruz. Biz yönetim olarak halkı bu duruma düşürenlerin ekmeğine yağ sürmeme, işi durdurup halkı karşısına alanların yanında olmama kararı aldık. Atelyeler ve diğer birimlerdeki işçiler genel greve destek olacak. İş bırakacak. Ancak, şoförlerimiz direksiyon başına geçecek. Halkı taşıyacağız. Ancak polisi taşımayacağız" dedi.

Ersoy, bu kararda ESHOT yönetiminin baskısı olduğu sorusuna ise "Hayır olmadı. Sendika Şube yönetimi olarak bu kararı aldık" dedi. Buna göre yarın şoförlerin yarısı çalışmayacak. Ancak ESHOT yönetimi vardiya değişikliğiyle öğleye kadar aksama olmaması için düzenleme yapacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?