Göstericiler bomba yaparken yakalandı

Taksim Gezi Parkı'nı bahane ederek sürdürülen eylemler kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki gösterileri kana bulamak isteyen üç zanlı yakalandı.

Göstericiler bomba yaparken yakalandı
Göstericiler bomba yaparken yakalandı
GİRİŞ 05.06.2013 14:47 GÜNCELLEME 05.06.2013 18:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, Bornova ilçesindeki bir okulun bahçesinde 8 adet ses bombası yapan üç kişi gözaltına alındı. Bombaların tahrip gücünden dolayı olabilecek yaralanma ve ölüm vakaları son anda önlendi.

Zanlılardan U.Y. (19) Terörle Mücadele, yaşları küçük olan M.T. (15) ve C.K. (15) ise Çocuk Şubesi tarafından gözaltına alındı. İfadelerinde ses bombasının U.Y. tarafından kendilerine zorla yaptırıldığını iddia eden M.T. ve C.K., içlerine benzin, tuzruhu, aliminyum folyo ve diğer bazı malzemeler koyduklarını, meydanda patlatacaklarını söyledikledi kaydedildi.

Öte yandan AK Parti Menemen ilçe binasına dün saat 22.30 sıralarında molotof bombası atarken yakalanan H.A. da gözaltına alındı.

İzmir'de geçen cuma akşamından bu yana devam eden kanundışı eylemlerde 166 yağma ve işyerine zarar suçu işlenirken bunlarına kendi içlerindeki dağılımı şöyle oldu: 26 banka, 44 işyeri, 26 özel otobüs, 21 belediye otobüs, 5 resmî kurum, 3 dershane, 7 ekip otosu ve 2 parti binası. Olaylarla ilgili 400 kişi gözaltına alındı, 571 kişinin kimlik bilgisi sorgulandı.

YORUMLAR 2
  • mehmet özkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    anarsıst ruhlular sızı. ulkeyı kaosa suruklemek ısteyen anarsıst ve anarsıst ruhlu alnı secde gormıyen bu usaklar ozgurluk adınavatan haınlıgı yapıyo kamu malına zarar verıp dukkan yagmalıyorlar hay sızın cagdalıgınız ve ozgurlugunuz batsın asalak pıyonlar sızı
    Cevapla
  • ELİF İSTANBULLU 10 yıl önce Şikayet Et
    düşmanlar. daha neler neler olcak bunlar daha ne işler yapacak gezi parkı bahane diyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi